Uitgelichte afbeelding van de blog freelancers in de logistiek. Afbeelding is puur decoratief.

Veel logistieke bedrijven zijn op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken, want de magazijnen puilen uit! Tegelijkertijd heeft de logistieke branche te maken met pieken en dalen. Hierdoor kunnen logistieke bedrijven niet teveel mensen in dienst nemen. Hier kunnen freelancers in de logistiek een uitkomst bieden door bij te springen op deze drukke momenten. 

Voor welke logistieke functies kun je een freelancer inschakelen?

Voornamelijk functies zoals orderpickers, koeriers of medewerkers in het distributiecentrum. De werkzaamheden bestaan veelal uit het ophalen van goederen uit het eigen magazijn en die verzendklaar maken of de betreffende goederen vervoeren naar de afnemer. Freelancers in de logistiek zijn vaak hands-on en actief betrokken bij operationele processen. Zij kunnen zich bezighouden met onder andere:

  • laden en lossen van vrachtwagens
  • producten verpakken
  • orders verzendklaar maken
  • sorteren of bestickeren van goederen
  • controle op kwaliteit, hoeveelheid, serienummer en verpakking
  • magazijn voorraad inventariseren
  • enzovoort…

Wat betaal je voor freelancers in de logistiek via Jobner?

Zodra je een freelancer gaat inhuren zijn hier natuurlijk ook kosten aan verbonden. Het tarief per uur verschilt daarbij per opdracht en zaken als bereikbaarheid van de werklocatie spelen mee. Het minimumtarief is €17,50,- en gemiddeld is het tarief € 19,- per uur, exclusief btw. Daarop komt een platform fee van € 3,80 per uur. Er zijn geen omrekenfactoren of andere ondoorzichtige kosten van toepassing. Doordat je werkt met freelancers in de logistiek zijn er ook geen werkgeverslasten, loonheffingen of doorbetaling bij ziekte van toepassing. Pay as you go, wel zo transparant. 

Hoe werkt het inhuren van freelancer in de logistiek?

Wil je voor jouw bedrijf of project met freelancers in de logistiek aan de slag? Maak dan hier een account aan en plaats jouw job online. Vrijwel direct melden gemotiveerde freelancers zich aan voor jouw job. Je betaalt alleen als er iemand komt werken en we hanteren een vaste platform fee per gewerkt uur. Je kunt ervoor kiezen om freelancers toe te voegen aan jouw favorieten pool. Zij krijgen push berichten bij nieuwe jobs en worden desgewenst automatisch geaccepteerd. Via het dashboard beheer je zelf vanaf je desktop of via de mobile app de uitstaande jobs. Zo bouw je zelf volledig in controle aan jouw flexibele schil. 

Heb je nog vragen? Check onze helpdesk of neem contact met ons op via mail of telefonisch via 085 00 43 220.