Uitgelichte afbeelding voor de blog voorbereid de zomer in. Een zonnebril die op het strand ligt. Deze afbeelding is puur decoratief.

De maanden juli en augustus betekenen steevast: vakantieeeeee! Of jij of je medewerkers dit jaar ook daadwerkelijk weggaan of niet, het is belangrijk om jouw planning op orde te hebben en voorbereid de zomer in te gaan.

Weet jij waar je dan op moet letten? Is de planning nu rond en wil je wat extra capaciteit als buffer achter de hand hebben? Of ben je nu nog druk aan het puzzelen om de gaten te dichten en kom je dus nu al mensen te kort?

Het inzetten van freelancers, verloners of vakantiekrachten kan dan uitkomst bieden. Maar hoe vind je deze op korte termijn en waar moet je rekening mee houden? In deze blog lees je hoe jij jouw business summer proof maakt en onbezorgd van je vakantie kan genieten.

Checklist

Het is belangrijk om voor het begin van de zomerperiode alvast enkele zaken te checken, zoals:

  • Check wie wanneer op vakantie gaat en hoe lang
  • Beslis voor welke werkzaamheden je personeel nodig hebt
  • Stel vast wanneer de piekmomenten op de werkvloer zijn
  • Bepaal hoeveel vakantiekrachten of flexibel personeel je (extra) nodig hebt
  • Inventariseer hoe lang het duurt om krachten op bepaalde functies in te werken

Alles op een rijtje gezet? Dan is het tijd om op zoek te gaan naar jongeren die het leuk vinden om in de vakantie extra te werken en flexibel werk willen verrichten. Maar waar vind je op korte termijn leuk, enthousiast en kundig flexibel personeel?

Die vind je via Jobner! Al onze Jobners hebben vakantie van school – of zijn geslaagd – en staan te springen om tijdens de vakantie op de vetste locaties in Nederland te werken!

Hoe zorg je ervoor dat Jobners voor jou kiezen?

Zorg voor strakke job descriptions
Beschrijf duidelijk wat de job inhoudt en wat het zo leuk maakt om voor jouw organisatie te komen werken! Vergeet ook vooral niet om een leuke, relevante omslagfoto toe te voegen aan de job.

Bied aantrekkelijke tarieven
De gemiddelde tarieven liggen momenteel rond de €18-19 per uur. Jongeren willen graag leuk vakantiewerk doen maar ook goed geld verdienen om hun vakantie te kunnen financieren. Een verschil van één euro per uur kan al doen besluiten om toch voor die andere job te kiezen, dus don’t be ‘pennywise and poundfoolish’.

Laat vrienden samenwerken
Heb je meerdere openstaande shifts of klussen op dezelfde dag? Communiceer met onze Jobners dat ze samen met hun vrienden of vriendinnen direct aan de slag kunnen. Twee vliegen in één klap.

Voeg Jobners toe als favoriet
Ben jij tevreden over de freelancers en/of verloners die bij jou zijn komen werken? Voeg ze toe als favoriet en zorg dat ze als eerste op de hoogte zijn van nieuwe openstaande shifts! Het werken met een favorietenpool gaat je enorm veel tijdsbesparing opleveren en zorgt ervoor dat je met een semi-vaste crew kunt werken waarover je tevreden bent.

Reageer snel en direct
De jongeren van tegenwoordig leven op en met hun smartphone. Hoe sneller jij reageert op job aanmeldingen en op directe chatberichten, hoe meer je in hun vizier bent. Des te sneller weten de Jobners of ze voor jou gaan kiezen of voor een andere concurrerende job.

Omdat je in onze app 24/7 en direct kan schakelen met onze Jobners hoef je anders dan bij een traditioneel uitzendbureau geen seconde te verliezen. Doe daar je voordeel mee.

Voorbereid de zomer in!

Tadaaa! Nu ben jij helemaal klaar voor de vakantieperiode en ga je voorbereid de zomer in.☀️

Wil je meer weten over Jobner of het werken met freelancers en verloners? Ga naar onze website en meld je gratis aan! Nog vragen over hoe wij jou kunnen helpen te relaxen deze zomer? Neem contact met ons op via 085 00 43 220.