Leuke foto van freelancer Floris in de MediaMarkt terwijl hij producten staat te scannen.

Hoe ziet het leven van een freelancer eruit? Volgens Floris hartstikke rooskleurig! Je wordt goed betaald en hebt de volledige vrijheid en flexibiliteit om zelf te bepalen hoe je je (werk) leven inricht. Benieuwd naar meer? In deze blog vertelt Floris alles over de voordelen van freelancen, wat hij belangrijk vindt tijdens een job en hoe hij het leven als freelancer ervaart Lees verder…

Maak kennis met Floris

“Hoi, ik ben Floris, 19 jaar en ik werk als freelancer via Jobner. Daarnaast ben ik student en studeer ik Ondernemerschap & Retailmanagement op Avans Hogeschool in Den Bosch. Verder ben ik bijna iedere dag wel in de sportschool te vinden – behalve als ik te veel spierpijn heb ?  – en vind ik het leuk om te koken. Ik heb dan ook een tijdje in de keuken gewerkt als (privé)kok.”

Freelancer Floris op de werkvloer bij MediaMarkt.

Hoe ervaar je het leven als freelancer?

“Heel goed eigenlijk,” vertelt Floris. Hij werkt nu bijna een jaar als freelancer en vindt het heel chill. In de beschrijving van de jobs staat vaak precies beschreven wat je moet doen. Zo weet je van tevoren waar je aan toe bent. Ook de vrijheid en flexibiliteit van het freelancen zijn twee enorme voordelen. Als Floris erachter komt dat zijn lessen de dag erna uitvallen, dan kijkt hij gewoon in de app om te zien welke job hij nog kan scoren. Binnen een halve dag staat hij dan op de werkvloer. Dat maakt het allemaal heel praktisch.

“De reden dat ik ben gaan freelancen is vooral de vrijheid dat ik me kan aanmelden voor een job wanneer ik tijd heb. Dat ik niet vast zit aan een standaard planning die de baas heeft gemaakt en dan weer moet afzeggen als ik niet kan.”

Dit is ook iets wat we van veel freelancers terug horen. Tuurlijk spelen de verdiensten ook een grote rol, want je verdient als freelancer gewoon een stuk meer dan wanneer je in loondienst gaat werken. Maar de vrijheid die je krijgt als freelancer om zelf te bepalen waar, wanneer en hoeveel je werkt is toch de doorslaggevende factor om te gaan freelancen.

Wat vind je belangrijk bij een opdrachtgever?

Niet alleen de vrijheid en flexibiliteit maakt dat Floris het werken als freelancer goed ervaart. Ook de job zelf, de diversiteit van de werkzaamheden en de collega’s spelen een belangrijke rol. “Ik werk nu bij de MediaMarkt, zit in een super leuk team. Mensen kennen me al bij naam en ik krijg hier ook gewoon veel verantwoordelijkheden. Het voelt alsof ik echt bij het team hoor. Ook vind ik het belangrijk dat de opdrachtgever echt werk heeft en dat je niet niks staat te doen.”

Banner afbeelding voor de freelance case.

Als freelancer werk je voor meerdere opdrachtgevers. Dit vinden vooral de jongeren onder ons fijn want het zorgt ervoor dat er veel variatie in het werk zit. Zo kun je de ene dag achter de bar staan in het Willem II stadion en ben je de dag erna orders aan het picken bij de MediaMarkt of Driessen Food. Als freelancer via Jobner raak je dus nooit verveeld!

Wat is het meest bizarre wat je ooit op een job hebt meegemaakt?

“Dat was denk ik bij een orderpicking job toen ik op een woensdagochtend binnenkwam en te horen kreeg dat ik helemaal alleen stond. Er waren echt 60 bestellingen en ik heb het helemaal in mijn eentje gefixt. Van producten uit de schappen halen tot het inpakken en klaarzetten van bestellingen voor verzending. Het was hard werken, maar het is me gelukt en dat gaf me ook wel echt een goed gevoel.”

Waarom ben jij de leukste freelancer?

“Ik denk dat ik een mooie aanvulling ben op het vaste team. Zo heb ik mezelf ook in de omschrijving op Jobner omschreven en dit krijg ik ook altijd terug te horen in reviews van opdrachtgevers. Ik ben sociaal, open en neem veel initiatief. Ik denk dat ik gewoon eigenlijk altijd wel in het totaal plaatje pas.”

PS: Floris heeft tot nu toe alleen nog maar 5-sterren reviews ontvangen van opdrachtgevers. Dit wil jij toch ook!?

Wat zou je nog willen zeggen tegen (potentiële) freelancers?

“Kom naar Jobner, lekker beginnen en gas erop!” Wil jij ook ontdekken of freelancen iets voor jou is? Download dan hier de Jobner app. Het is helemaal gratis en binnen no-time sta jij op de leukste jobs te werken.

Ben jij een opdrachtgever en wil jij ook toppers als Floris in jouw team? Meld je dan hier aan als opdrachtgever en bouw binnen no-time een eigen flexpool met favoriete freelancers op.