Banner voor de blog hoe ready is jouw vakantieplanning? Afbeelding is puur decoratief.

Komend weekend is de officiële start van de zomervakantie in het midden van Nederland. Het noorden en zuiden zullen in de weken daarop volgen. Voor vele hogeschoolstudenten is de zomervakantie zelfs al begonnen. De zomervakantie is natuurlijk een tijd waarin jongeren extra beschikbaar zijn om te werken! Dus heb jij jouw vakantieplanning al rond? Of struggle je nog om hier en daar een openstaande dienst op te vullen? 

In deze blog geven we 3 tips hoe jij je deze zomer in no-time goede vakantiekrachten aantrekt.

Tip 1. Begin op tijd en plan vooruit

Als er iets is wat de generatie van nu wel vooruit plant, dan is het hun vakantie! Deze staat vaak één of twee maanden voor de start van de zomervakantie al vast. Het is daarom belangrijk om deze week nog inzicht te krijgen in wanneer je extra tijdelijke krachten nodig hebt. Zo kun je op tijd shifts open zetten en heb je een grotere kans om ze dicht te lopen.

Zet je jobs pas last minute open? Dan hebben de jongeren hun vakantie al helemaal vol gepland en is er geen plek meer om voor jou te werken. Dit wil je natuurlijk niet. Jij wilt niet met een gatenkazen planning blijven zitten. Plan daarom minimaal 4 tot 8 weken vooruit in de vakantieperiode. Dit klinkt wellicht veel, maar achteraf ben je blij dat je dit gedaan hebt!

Tip 2. Reageer binnen één werkdag

Ja flexibiliteit is belangrijk, maar jongeren willen ook gewoon van tevoren weten waar ze aan toe zijn. Reageer daarom zo snel mogelijk op hun aanmeldingen. Doe je dit niet? Dan reageren ze wellicht op de job van een andere opdrachtgever. Worden ze daar wel geaccepteerd, dan worden de aanmeldingen bij jou automatisch geannuleerd. Dit doen we om dubbele diensten te voorkomen. Een gemiste kans voor jou dus. Ons advies: reageer dezelfde dag nog op een aanmelding.

Ben je tevreden over de werkende? Zorg dan dat je samen in het rooster door plant. We zien namelijk dat de beschikbaarheid van Jobners oploopt. Én dat zij lekker veel willen werken om hun vakantie terug te verdienen. Dit is dus de perfecte kans om iemand meerdere dagen per week in te plannen.

Tip 3. More can do the job

We snappen dat je het liefst één of twee vaste krachten hebt die je deze zomer uit de brand helpen. Maar ook deze harde werkers willen genieten van hun vakantie. Aarzel daarom niet om te investeren in meerdere tijdelijke krachten

Het voordeel is dat je deze krachten ook kunt toevoegen aan jouw favorieten pool. Zo kunnen ze je na de zomerperiode ook nog uit helpen als je wat gaten in de planning hebt. Favorieten krijgen namelijk direct een melding als jij nieuwe shifts open zet. Én indien gewenst kun je hun aanmeldingen op jobs ook automatisch laten accepteren. Zo vul je snel en gemakkelijk nieuwe shifts.

Ga aan de slag met jouw vakantieplanning!

Dus, is jouw vakantieplanning al rond? Want de leukste vakantiekrachten vind je bij Jobner! Of dit nou in de horeca, retail, promotie, schoonmaak of logistiek is. Zolang ze maar lekker en veel kunnen werken zijn de Jobners van de partij. Nog geen opdrachtgever bij Jobner? Meld je nu aan via deze link en ontdek hoe snel je jouw vakantieplanning rond krijgt. 

Oh ja, je betaalt alleen wanneer er iemand ook daadwerkelijk voor je komt werken, handig hè? Zo zit je niet met onverwachte kosten te kijken. Wel zo transparant. Manage like a boss. Work with Jobner.