Uitgelichte afbeelding van de blog in gesprek met opdrachtgever Anycoin. Afbeelding is puur decoratief.

Het platform van Jobner ontzorgt bedrijven op een vernieuwende manier in hun vraag naar flexibele krachten. Om een beeld te geven van hoe bedrijven Jobner ervaren laten wij graag onze klanten aan het woord. In dit interview spreken wij met Xander, Customer Support Manager bij Anycoin.

Wie is Anycoin en wat doen jullie?

“Wij als Anycoin zijn een bedrijf dat tot stand is gekomen uit een vriendschap tussen drie vrienden. Wij hebben een jong team met een gezamenlijke passie voor tech. In 2013 zagen we dat de crypto markt onvoldoende toegankelijk was voor het grote publiek. Hier hebben we op ingespeeld door een platform te bouwen wat dit laagdrempeliger gemaakt heeft voor het grote publiek. Momenteel hebben we meer dan 400.000 tevreden klanten die gebruik maken van onze service. Als Manager Customer Support ben ik verantwoordelijk voor het team dat in contact staat met de gebruikers van Anycoin.”

Hoe ben je met Jobner in contact gekomen?

“Als Anycoin werkten wij voorheen met tijdelijke contracten. Snel en flexibel opschalen om piekmomenten op te vangen bleef erg lastig voor ons. Korte termijn vacatures creëerde vaak beperkte reacties. Op dat moment zijn we ons gaan oriënteren en op zoek gegaan naar een partner om deze piekmomenten flexibel mee op te kunnen vullen. Met Jobner kunnen we lastminute opschalen met goede mensen.”

Waarom en voor welke werkzaamheden zet je freelancers in via Jobner?

“We zetten de freelancers voornamelijk in ter ondersteuning van de afdeling Customer Support. De freelancers die via Jobner komen houden zich bezig met het verifiëren van klantgegevens en transacties. We merken dat freelancers enthousiast zijn, echte aanpakkers die zichzelf willen ontwikkelen. Dit geeft ons veel energie en heeft een positieve effect de andere collega’s.”

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan de samenwerking met een freelance platform?

“In eerste instantie dachten we dat we voornamelijk profielen doorgestuurd zouden krijgen zoals bij een regulier uitzendbureau. Dit bleek echter niet het geval te zijn. We vonden het in beginsel best spannend om zelf de regie te krijgen over een proces dat voor ons onbekend was. We hebben het een kans gegeven, en waren al snel positief verrast. Het is erg prettig om direct interactie te hebben met de freelancers. De freelancers zijn zeer actief op het platform en reageren snel op berichten. Als we snel op moeten schalen is dit ideaal. Verder hebben we zelf de regie over financiële afspraken met freelancers en de administratieve afhandeling daarvan.”

Hoe ervaar je de samenwerking met de freelancers en Jobner?

“We merken dat de freelancers ontzettend gemotiveerd zijn om er samen een succes van te maken. De freelancers zijn zich bewust van het feit dat ze beoordeeld worden, en zijn bereid hier hard voor te werken. Aan de hand van het beoordelingssysteem in het platform kunnen we zien hoe goed een bepaalde freelancer beoordeeld is in het verleden. Dat geeft ons veel vertrouwen. Als we merken dat we beide enthousiast zijn, vragen we vaak mensen terug. Het onderlinge contact met freelancers verloopt goed. Mochten we tegen problemen aanlopen, zijn de lijntjes kort en wordt dit snel opgelost.”

Zijn jullie werkzaamheden voor iedereen weggelegd en hoe selecteren jullie de juiste mensen?

“In principe wel, al vinden we het wel een pré als iemand affiniteit heeft met onze producten, het internationale karakter waarin wij actief zijn en onze IT oplossingen. Wij checken daarom altijd het profiel van de freelancers en de reviews die zij hebben ontvangen. Telefonisch toetsen we hun motivatie en verwachtingen van de werkzaamheden. Inmiddels hebben wij een pool met favoriete freelancers. We merken dat de werkzaamheden goed worden opgepakt, dat freelancers meedenken en hun input durven te geven. Dat levert ons waardevolle inzichten op, een beter product en de freelancer kan zich bij ons verder ontwikkelen.”

Wat wil je zeggen tegen freelancers die dit lezen?

“Reageer op onze shifts als je op zoek bent naar een leuke en flexibele opdrachtgever en meer te weten wil komen over crypto.”

 

Wil jij ook de voordelen ervaren van werken met freelancers? Word dan nu opdrachtgever via Jobner en zet jouw leuke jobs live. Van horeca en hospitality tot logistiek en klantenservice, bij Jobner kun je iedere job plaatsen. Bekijk onze website voor meer informatie of meld je direct gratis aan via het dashboard.