Banner voor de klantcase van De Commanderie

Snel opschalen tijdens piekmomenten en lagere personeelskosten tijdens het laagseizoen? Bouw dan je eigen flexpool met Jobners. Wij spraken Roland Maas – Eventmanager – en Loes van Iersel – Marketeer – van De Commanderie over het werken met freelancers en verloners in de horeca/evenementen branche. Met een eigen flexpool naast hun vaste team zorgen ze ervoor dat ze de verwachtingen van zowel gasten als opdrachtgevers kunnen overtreffen. Ontdek meer…

Maak kennis met De Commanderie

De Commanderie is een full service evenementenbureau in Tilburg. Ze focussen zich op drie hoofdactiviteiten: Events, Catering en Locaties. Samen met een team gedreven, ervaren horeca professionals creëert De Commanderie onvergetelijke moment voor hun gasten en opdrachtgevers. Ze organiseren door heel het land evenementen op maat. Of het nou gaat om een exclusief diner op een prachtige locatie, een onvergetelijke bruiloft in de tuin, een waanzinnig personeelsfeest of een grootschalige publiekscatering. Niks is te gek en ze zorgen dat alles tot in de puntjes is geregeld. Van het concept, de inrichting en de aankleding tot het personeel en de culinaire invulling.

“Met ons team werken we dagelijks aan partijen tussen de 50 en 5000 personen. Samen stropen we de mouwen op en zetten we mooie stappen.” – Roland, Eventmanager

Hoe zijn jullie bij Jobner terecht gekomen?

“Ik werk al heel mijn hele leven met uitzendbureaus. Dat ging prima tot Corona om de hoek kwam kijken,,” vertelt Roland. “Toen merkte je dat daar een leegloop ontstond en daardoor konden uitzendbureaus de vraag niet meer aan. We gingen op zoek naar een andere oplossing en kwamen zo bij Jobner.” 

Bij De Commanderie hechten ze veel waarde aan het opbouwen van een hechte band met hun partners. Dit was iets wat ze altijd als erg positief ervaarden bij uitzendbureaus. Het werken met een platform was daarom in het begin wel spannend. Je meldt je aan, krijgt een wachtwoord en alles gaat via de website. Dat was even een andere manier van werken. “Gelukkig heeft het wel goed uitgepakt en konden we hierdoor onze diensten invullen. Vooral de persoonlijke benadering is wat ik heel fijn vind aan jullie platform,” laat Roland weten.

Hoe ervaren jullie het werken met Jobners?

We vroegen De Commanderie wat zij het grootste voordeel vinden van het werken met freelancers en verloners ten opzichte van met werknemers in loondienst. Zoals algemeen bekend, ben je in de horeca en evenementenbranche seizoensgebonden en heb je te maken met pieken en dalen. Om personeelskosten in rustigere periodes in te perken, is het werken met een vaste pool en een flexibele pool ideaal. Zo worden in het laagseizoen vaak enkel het vaste team en de eigen oproepkrachten ingezet. Om de pieken in het hoogseizoen op te vangen, worden Jobners ingehuurd ter aanvulling op het vaste team. Zo is er altijd voldoende capaciteit om een evenement te draaien en gasten een onvergetelijke ervaring te laten beleven.

“We hebben weinig rang en standen. We hebben een Party Manager maar die staat net zo graag mee te sjouwen als de rest. We doen het echt samen. Of je nu freelancer, oproepkracht of afwashulp bent, iedereen hoort bij hetzelfde cirkeltje.” – Roland, Eventmanager

Afbeelding van een van de evenementen van De Commanderie.

Zouden jullie Jobner aanbevelen aan andere bedrijven?

“Ja zeker,” zegt Roland. “Ik denk dat veel horeca bedrijven ook weinig andere keus hebben dan met online platformen te gaan werken. In de afgelopen jaren is er een duidelijke omschakeling gekomen van mensen die zich inschrijven bij een uitzendbureau naar mensen die voor zichzelf beginnen en jobs zoeken via platformen. Op dit moment zijn online platformen als Jobner voor veel bedrijven één van de weinige manieren om nog aan personeel te komen.”

Tot slot, waarom is De Commanderie de leukste opdrachtgever?

“ Het is gewoon een heel fijn bedrijf om voor te werken,” geeft Loes aan. “Iedereen werkt mee, ook eigenaren Sjef en Noor van Roessel. Je hebt fijne collega’s en als er een keer iets misgaat, als je bijvoorbeeld een glas laat vallen, dan is dat niet erg. Je voelt je echt thuis binnen het bedrijf en dat vind ik het mooie aan De Commanderie.” 

Roland voegt hieraan toe dat het een leuk team is met zowel jonge als oudere krachten, alles door elkaar. Er wordt gewerkt op gave locaties en als de Jobners de kracht hebben om zelfstandig te werken, dan krijgen ze deze zelfstandigheid ook. “We verwachten wel dat er stevig doorgewerkt wordt, maar daartegenover staat dan weer dat we goed voor ze zorgen en alles te allen tijde keurig netjes afwerken. Wij zijn dus best een goede opdrachtgever voor Jobners.”

Wil jij ook aan de slag voor zo’n toffe opdrachtgever als De Commanderie? Download dan hier de Jobner app en voor je het weet sta jij te werken op een te gek evenement! 

Ben je een opdrachtgever en op zoek naar personeel om snel mee te kunnen opschalen? Meld je hier aan en ontdek het werken met freelancers en verloners. Check onze helpdesk voor meer informatie of neem contact met ons op via [email protected] of bel naar 085 00 43 220.