Kamp jij met personeelstekorten en wil je makkelijk en snel (flexibel) personeel vinden? Dan is een online gig platform wellicht de oplossing. Wij spraken Shona Willekes MacDonald – Personeelsadviseur – en Hein van Zijl – Operationeel Manager – bij Driessen Food over het werken met een platform als Jobner. Het platform kan o.a. worden ingezet om op korte termijn de gaten in de planning te vullen wanneer vaste krachten uitvallen. Lees verder…

Maak kennis met Driessen Food

Driessen Food is een totale versleverancier gespecialiseerd in vis, vlees, AGF en zuivel met logistiek in eigen handen. Klanten kunnen tot 23:00u ‘s avonds bestellingen plaatsen en hebben hun bestelling dan de volgende dag al in huis. Snel hè! Dit is onder andere hetgeen waarin Driessen Food zich onderscheid van de concurrentie: een snelle levering, een persoonlijke benadering en een ruime en diverse keus aan producten van ambachtelijke kwaliteit. Met drie locaties, en binnenkort een vierde en vijfde locatie, weten ze een steeds grotere markt voor zich te winnen. 

“Voor ons is het belangrijkste dat klanten op tijd hun bestellingen geleverd krijgen.” – Shona, Personeelsadviseur

Voor wat voor werkzaamheden zetten jullie Jobners in?

Doordat klanten tot 23:00u ‘s avonds kunnen bestellen, vinden de meeste werkzaamheden ‘s nachts plaats. Werkzaamheden waarvoor de Jobners op dit moment worden ingezet zijn met name groente snijden en orderpicken op de AGF afdeling. “Op zaterdagen krijgen we soms wel 11.000 orders binnen. Het is echt hard werken, maar dan gaat de tijd ook lekker snel,” vertelt Shona. Tijdens de dagdiensten worden freelancers ingezet voor het schoonmaken van de werkplek, het aanvullen van producten of ze worden ingewerkt voor de nachtdiensten.

“Op de AGF afdelingen zie je vanalles voorbij komen. Van appels, peren en broccoli tot paarse bloemkolen en witte aardbeien. Alle groentes die vergeten zijn… wij kennen ze nog.” – Hein, Operationeel Manager

Hoe ervaren jullie het werken met een gig platform?

Eigenlijk wordt het werken met freelancers en verloners hetzelfde ervaren als het werken met vast personeel en uitzendkrachten. Het voordeel van een platform is dat je makkelijk en snel aan mensen komt. Vooral de chatfunctie in de Jobner app is handig. “Wij zoeken echt mensen die voor langere tijd bij ons willen werken. Via de chat kunnen we dat dan ook van tevoren met ze afstemmen en communiceren hoe wij de samenwerking voor ons zien. Dat werkt prettig,” vertelt Shona.

Hoe ziet voor jullie de perfecte Jobner eruit?

De perfecte Jobner is iemand die gemotiveerd en welwillend is. Je hoeft geen ervaring of een opleiding te hebben. Als je niet vies bent van hard werken – want dat is het bij Driessen Food – en inzet toont, dan is het al goed. “Als het goede werkers zijn, dan bied ik ze ook graag een vaste baan aan,” laat Hein weten. “Wel merken we vaak dat de Jobners liever als freelancer of verloner blijven werken en dat is ook goed. We voegen ze toe aan onze favorietenpool. Zo zijn ze direct op de hoogte als we nieuwe diensten open zetten in de app.”

Tot slot, waarom is Driessen Food de leukste opdrachtgever?

Hein lacht en zegt: “Ik weet niet of wij de leukste zijn, maar we betalen wel goed! Dat is voor freelancers en verloners vaak erg belangrijk. Verder doen we ons uiterste best om mensen zich thuis te laten voelen en ze persoonlijk te begeleiden/in te werken. Je werkt dan ook altijd samen met een buddy.” 

Hierop vult Shona aan dat Driessen Food zich ook in een branche bevindt die je niet zo vaak tegenkomt. “Je gaat natuurlijk wel uit eten, maar waar het eten allemaal vandaan komt en hoe dat in z’n werking gaat, dat weten mensen vaak niet. Dan kom je hier binnen, moet je haarnetje op, een witte jas of overall en witte schoenen met stalen neuzen aan. En dan heb je ook nog opeens een paarse bloemkool in je handen. Dat heb je niet iedere dag. Wij bieden werk wat niemand anders heeft.”

Foto van Shona, Emrah en Sharissa op de werkvloer bij Driessen Food.

Wil jij ook aan de slag voor zo’n toffe opdrachtgever als Driessen Food? Download dan hier de Jobner app en voor je het weet heb jij je eerste job te pakken! Ben je een opdrachtgever en wil je ook graag ontdekken hoe het is om met Jobners te werken? Meld je hier aan. Check voor meer informatie onze helpdesk of neem contact met ons op via [email protected] of bel naar 085 00 43 220.