Blog banner ter visualisatie van klantcase met Elcotel Retail Support.

Als het via de traditionele manieren niet meer lukt om aan voldoende personeel te komen, dan is het tijd voor een alternatief. Wij spraken Ed Schmitt – Operational Director – en Jordi Tshau – Manager Planning – van Elcotel Retail Support omtrent hun zoektocht naar flexibel personeel. Het werken met een platform als Jobner biedt een oplossing om op innoverende wijze hun eigen flexpool aan te vullen. Lees verder en ontdek hoe Elcotel het werken met Jobners ervaart.

Maak kennis met Elcotel Retail Support

Elcotel Retail Support, de naam zegt het eigenlijk al. Elcotel is een dienstverlener en ondersteunt retailers door de hele BeNeLux. Van het (her)inrichten van winkels en het installeren van digitale prijskaarten tot aan het vullen of leeghalen van schappen en het ondersteunen van het uitvoeren van de dagelijkse werkzaamheden. De retailer vraagt en Elcotel doet het! Het maakt dan ook niet uit wat voor winkel het is. Voor iedere retailer heeft Elcotel een oplossing op maat en ontzorgen zij de klant volledig.

“Onze missie is om het beste Retail Support bedrijf in de BeNeLux te worden, maar niet de grootste. Hierbij waarborgen we een kwalitatieve uitvoering van de werkzaamheden.” – Ed, Operational Director

Wat is de reden dat je voor Jobner hebt gekozen?

De arbeidsmarkt is op het moment zo krap dat je niks anders kunt doen dan op zoek gaan naar alternatieven. Hierbij is het belangrijk dat het alternatief niet enorm veel tijd gaat kosten. Het werken met een platform biedt daarin een oplossing. Door de hoge mate van automatisering is het makkelijk om met een platform te werken. Er wordt tijd bespaard op het doen van administratieve werkzaamheden omdat alles via het platform geregeld wordt. 

Maar wat Elcotel echt over de streep trok, was de transparantie waar Jobner voor staat. Er wordt direct duidelijk gemaakt wat de kosten zijn voor het gebruik van het platform en hoe het hele proces in zijn werking gaat. Geen lange, zware contracten, maar gewoon dit is het en zo gaan we zaken doen. Dat werd bij Elcotel als zeer prettig ervaren.

Voor wat voor werkzaamheden zetten jullie de Jobners in?

Bij Elcotel kan je als freelancer of verloner echt op allerlei jobs aan de slag. Van vakken vullen en schappen leeghalen tot winkels ombouwen en digitale prijskaarten installeren. Elcotel doet echt alles om retailers te ondersteunen waardoor ze een hoge variatie aan jobs kunnen bieden aan onze Jobners. Zo blijft het werken bij Elcotel veelzijdig en is iedere dag weer een nieuwe uitdaging.

“Het werk lijkt soms heel erg repeterend, maar we merken vooral nu dat dat niet zo is. Iedere winkel heeft toch weer net iets andere stellingen, gebruikt net iets ander materiaal of heeft behoefte aan net iets uniekers. Dat houdt het voor de werkenden leuk.” – Jordi, Manager Planning

Hoe ziet voor jullie de perfecte Jobner eruit?

Voor Elcotel is de perfecte Jobner iemand die gemotiveerd is, graag (en veel) wil werken, goed kan communiceren en ook flexibel is qua werktijden. Iemand die het dus niet erg vindt om een keer een uurtje langer door te werken of juist wat eerder te beginnen. “Je ziet nu al dat Jobners die vaker komen werken sneller aan de slag kunnen. Met hun ervaring helpen ze vervolgens ook weer anderen die voor de eerste keer bij ons op een job staan. Dat is fijn,” vertelt Jordi.

Waarom is Elcotel de leukste opdrachtgever?

“Ons bedrijf past echt bij de huidige tijd waarin generatie Z zoekt naar flexibiliteit en vrijheid,” vertelt Ed. Het is geen 9 to 5 job en er zijn veel diverse werkzaamheden wat de job uitdagend houdt. Je kunt door heel Nederland aan de slag. Woon je op de route? Dan is er de optie om opgehaald te worden! 

Belangrijk is ook dat mensen het gevoel hebben dat ze hier als persoon werken. Iedereen is onderdeel van het team en bij Elcotel kennen ze dan ook iedereen bij naam. “Dat is ook iets wat we vast willen houden, ongeacht de groei. Zo creëer je vertrouwen,” zegt Ed. “Op iedere job werk je met anderen waardoor je veel nieuwe mensen leert kennen. De sfeer onderling en de binding met medewerkers vinden wij dan ook heel erg belangrijk,” voegt Jordi toe.

Live like a boss. Manage like a boss.

Houd jij ook van een uitdagende en veelzijdige job? Ga dan via ons platform aan de slag voor een opdrachtgever als Elcotel Retail Support. Iedere dag is anders qua werkzaamheden, maar het is wel altijd hartstikke gezellig. Download hier de app en reageer snel.

Ben jij een opdrachtgever die ook struggled met het vinden van personeel? Dan biedt Jobner de oplossing. Maak hier geheel gratis een account aan en ontdek de voordelen van het werken met flexibel personeel. Manage like a boss. Work with Jobner.

Voor vragen, neem contact met ons op via WhatsApp, mail of telefonisch via 085 00 43 220.