In gesprek met opdrachtgever Markteffect. Afbeelding is puur decoratief.

Het platform van Jobner ontzorgt bedrijven op een vernieuwende manier in hun vraag naar flexibele krachten. Om een beeld te geven van hoe bedrijven Jobner ervaren laten wij graag onze klanten aan het woord. In dit interview spreken wij met Roy, Business Unit Manager bij Markteffect. 

Wie is Markteffect en wat doen jullie?

“Wij zijn een full-service marktonderzoeksbureau, gespecialiseerd in zeven verschillende onderzoeksgebieden en beschikken over eigen onderzoeksteams in heel Nederland. Wij werken met een jong team, de sfeer bij ons is informeel. Iedereen werkt hier hard en er is genoeg ruimte voor lol”.

Hoe ben je met Jobner in contact gekomen?

“Markteffect is in contact gekomen met Jobner via een referentie. Een partner van ons werkte al met Jobner en was positief over het platform. Omdat we veel projectmatig werken is er een sterke behoefte aan tijdelijke opschaling en zo ontstond de behoefte om een flexibele schil in te richten. Het platform van Jobner bleek hier perfect in te kunnen voorzien”.

Waarom en voor welke werkzaamheden zet je Jobners in?

“Op het moment dat onze eigen pool onvoldoende toereikend is en deadlines gehaald moeten worden, maakt Markteffect via het platform van Jobner gebruik van freelancers en verloners (ookwel Jobners genoemd). De werkzaamheden van de Jobners die hier werken bestaan hoofdzakelijk uit het verzamelen van data. Dit kan zowel bij particuliere als zakelijke relaties worden uitgevoerd. De Jobners verkopen dus niks, ze verzamelen enkel data om het voor bedrijven of consumenten nog beter of leuker te maken. Denk hierbij aan klant- en medewerkertevredenheidsonderzoeken. Voorafgaand aan een project worden de freelancers en verloners gebrieft over hoe vragen gesteld moeten worden. Markteffect biedt voornamelijk overdag shifts aan, maar ook in de avonden en de weekenden. De uren zijn erg flexibel in te plannen en worden door Jobners gecombineerd met activiteiten die zij naast Markteffect hebben”.

Wat waren je verwachtingen voorafgaand aan de samenwerking met een online gig platform?

“De oplossing van Jobner was ons onbekend. Het was daarom ook best spannend in het begin. De app maakte het mogelijk om direct contact te hebben met de freelancers en verloners. De Jobners reageren zelf op jobs die door ons geplaatst worden op het platform. Het is aan ons om hier ook opvolging aan te geven. Omdat Jobner alle freelancers en verloners heeft gesproken, weten wij dat iedereen compliant is en kunnen wij direct over tot een kennismaking en onderzoeken of er een klik is. We zien direct de aanmeldingen binnenkomen, waardoor onze planning vele malen sneller is ingevuld dan wanneer wij afhankelijk zouden zijn van derden”.

Hoe ervaar je de samenwerking met ons en met de Jobners?

“Markteffect ervaart de samenwerking met de freelancers, verloners en Jobner erg positief. Het merendeel van de Jobners die bij ons werken komt regelmatig terug. Dit draagt bij aan een stabiele en kwalitatieve pool. Wij vinden het belangrijk om dit te delen met de Jobners en hechten daarom veel waarde aan het reviewsysteem. Hier kunnen we meteen zien of iemand bij ons team past”.

Zijn jullie werkzaamheden voor iedereen weggelegd en hoe selecteer je de juiste mensen?

“De freelancers en verloners die bij ons werken zijn zelfstandig en beschikken over een meedenkend vermogen, wat voor ons essentiële eigenschappen zijn. We werken vaak op projectmatige basis met strakke deadlines en verwachten van de Jobners dat zij binnen de gestelde vragen de juiste data weten te verzamelen. Wij zien dat nieuwe Jobners zich over het algemeen goed hebben voorbereid. Ze weten wat wij doen en wat wij zoeken. Wij bellen alle Jobners op en als de klik wederzijds is, dan kunnen ze direct starten. Op basis van de behaalde resultaten wordt de samenwerking wel of niet voortgezet”.

Wat wil je zeggen tegen de Jobners die dit lezen?

“Markteffect is een jong en energiek bedrijf waar veel ruimte voor ontwikkeling is. Je zult hier vaak samen met leeftijdsgenoten werken aan inhoudelijke projecten voor diverse A-merken. Tevens verzorgen wij van maandag tot en met donderdag voor alle aanwezigen een gezamenlijke lunch”.

Wil jij ook als opdrachtgever aan de slag via Jobner? Meld je dan gratis aan via onze website. Ben je een freelancer of verloner en wil je graag voor Markteffect aan de slag? Check de app en reageer direct op een van de jobs of neem contact met ons op via [email protected] of WhatsApp.