Blog banner voor de klantcase In gesprek met opdrachtgever MediaMarkt.

Snel op- en afschalen wanneer nodig? Dan komt een flexibele schil goed van pas. Wij spraken Daniëlle, HR-adviseur bij MediaMarkt Eindhoven Centrum, omtrent de inzet van freelancers en verloners (ookwel Jobners genoemd) naast hun eigen vaste krachten. Dit om snel en makkelijk extra flexibele krachten in te huren ter versterking van het vaste team. Ontdek meer…

Maak kennis met MediaMarkt

MediaMarkt is een omnichannel elektronica winkel gevestigd door heel Europa. Met maar liefst 49 vestigingen in Nederland en internationale roots is MediaMarkt marktleider op het gebied van consumentenelektronica. Met omnichannel wordt bedoeld dat de winkel via verschillende kanalen haar producten verkoopt en services aanbiedt. Consumenten kunnen zowel in fysieke winkels als online shoppen waardoor MediaMarkt eigenlijk 24 uur per dag en 7 dagen per week “geopend” is.

Hoe zijn jullie bij Jobner terecht gekomen?

“Mijn oud collega die hier verantwoordelijk was voor de planning kende Angelo – medeoprichter van Jobner – van een eerdere samenwerking. Zo ben ik met jullie in contact gekomen,” laat Daniëlle weten. Angelo vertelde vol enthousiasme wat een online gig platform als Jobner voor MediaMarkt kan betekenen. Op dat moment wist Daniëlle dat ze nog niet direct gebruik kon maken van Jobner, maar een jaar geleden kwam daar verandering in.

Nu zetten ze de freelancers en verloners van ons platform graag in wanneer ze tijdelijk wat extra flexibele krachten nodig hebben. Denk hierbij aan periodes als Black Friday en Cyber Monday. Op deze dagen werden hosts/hostesses ingezet om consumenten te verwelkomen en naar de juiste afdeling te verwijzen. Ook werden de Jobners ingehuurd om voorbereidend aan deze periode producten verkoopklaar te maken.

“Personeelstekort is op dit moment best wel een issue voor bedrijven. Op sommige momenten hebben we de mankracht niet om tijdelijk openstaande diensten in te vullen. Dan zetten we freelancers en verloners van Jobner in.”
– Daniëlle, HR-adviseur

Hoe ervaren jullie het werken met Jobners?

Het grootste voordeel van werken met Jobners t.o.v. werknemers in loondienst is dat ze voor korte tijd ingezet kunnen worden. Als je iemand in dienst neemt, dan kan je die niet maar één dag laten werken. Dan zit je er gelijk voor langere tijd aan vast. Met freelancers en verloners is dit niet zo. Die kun je oproepen voor één of meerdere shifts, zonder vast te zitten aan lange termijn of contractuele verplichtingen.

Het werken met Jobners biedt MediaMarkt dus een oplossing wanneer ze tijdelijk extra krachten nodig hebben. “Ik ervaar het werken met freelancers en verloners goed,” vertelt Daniëlle. “Het gaat ons vooral om de persoon zelf en hoe iemand zijn/haar instelling is. Af en toe schiet je wel eens mis als de persoon niet blijkt te matchen, maar dit kan ook gebeuren wanneer je iemand in dienst neemt. De andere keer schiet je raak en heb je opeens 4 maanden dezelfde Jobner rondlopen. Dat is natuurlijk hartstikke leuk.”

Hoe zorgen jullie ervoor dat Jobners zich welkom voelen?

Het is van tevoren belangrijk dat je als bedrijf weet wat je nodig hebt. Op basis daarvan ga je het gesprek aan met de Jobners en selecteer je degene die het best in het plaatje past. De Jobner wordt voor de shift aan iedereen voorgesteld en krijgt een “buddy” toegewezen door wie hij/zij die dag wordt aangestuurd en waar nodig wordt geholpen. Omdat een Jobner soms maar één of twee keer komt, is het belangrijk dat het takenpakket niet te ingewikkeld is. Zo blijft het werk leuk, maar toch uitdagend.

Tot slot, waarom is MediaMarkt de leukste opdrachtgever?

Het werken bij MediaMarkt is niet moeilijk, maar wel ontzettend leuk. De functie is lekker veelzijdig en daar zit dan ook de uitdaging in. Je hebt veel collega’s en werkt door de hele winkel heen. Je moet hard werken, maar er is ook ruimte voor gezelligheid. Work hard, play hard. Samen maken we er gewoon een groot feestje van, zonder uit het oog te verliezen dat we ook serieus bezig zijn om klanten tevreden te stellen.

Leuke afbeelding van Jobner en MediaMarkt personeel ter verleuking van de klantcase.

Lijkt het jou ook leuk om voor een opdrachtgever als MediaMarkt te werken? Download dan hier de Jobner app. Wie weet ben jij wel de volgende die wordt ingehuurd door MediaMarkt.

Ben je een opdrachtgever en wil je ook graag ontdekken hoe het is om met Jobners te werken? Meld je hier aan. Check voor meer informatie onze helpdesk of neem contact met ons op via [email protected] of bel naar 085 00 43 220.