Banner voor de blog Jobner breidt platform verder uit. Afbeelding is puur decoratief.

Online gig platform Jobner breidt platform verder uit. Dankzij de samenwerking met insurtech Alicia zorgt Jobner ervoor dat hun zelfstandig werkenden automatisch verzekerd zijn via het platform tegen bedrijfsaansprakelijkheid, ongevallen en (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. En dat is nog niet alles: vanaf nu kunnen ook “verloners” via het platform aan de slag. 

Jobner is een online platform dat fungeert als de “marktplaats” waar jonge ondernemers en opdrachtgevers samenkomen. Dit doen zij in verschillende branches zoals horeca, retail en logistiek. De nieuwe samenwerkingen met Alicia en Verloning.nl bieden mogelijkheden om verdere groei van het platform te realiseren.

Iedereen verzekerd met Alicia

Voorheen waren de werkenden op het platform zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen. Dat zorgde er echter voor dat ze vaak onverzekerd aan de slag gingen. Omdat Jobner het belangrijk vindt dat alle werkenden – ongeacht of dit een freelancer of verloner is – goed beschermd worden, is een samenwerking met Alicia tot stand gebracht.

Vanaf nu worden alle werkenden automatisch verzekerd tegen bedrijfsaansprakelijkheid, ongevallen en tijdelijke arbeidsongeschiktheid wanneer zij via Jobner werken. Naast de werkenden, biedt dit ook voor bedrijven meer zekerheid. Zij betalen dan ook graag wat meer voor een fatsoenlijk verzekerde opdrachtnemer. De platform fee wordt daarom vanaf juli verhoogd van €3,00 naar €3,50 per gewerkt uur. Zo wordt er op ieder zijn eigen manier een steentje bijgedragen aan een goed geregelde, flexibele arbeidsmarkt.

Zonder BTW nummer freelancen met Verloning.nl

Jobner merkte dat aanmeldingen op het platform niet altijd resulteerden in werkende freelancers. De onderliggende reden hiervoor bleek de administratieve verantwoordelijkheden van het freelancen. Die werden vaak als drempel ervaren. Daarom besloot Jobner een samenwerking aan te gaan met Verloning.nl en breidt zo het platform verder uit.

Verloning.nl verzorgt de fiscale- en sociale verplichtingen en zekerheden voor o.a. platform werkers, maar ook voor ervaren ZZP’ers. Middels deze samenwerking krijgt iedereen de kans om via ons platform aan de slag te gaan en de vrijheid en flexibiliteit van het freelancen te ervaren. Een feature waarmee Jobner ervoor zorgt dat ook freelancers zonder BTW- en KvK-nummer zich kunnen aanmelden.

Goede bescherming voor alle werkenden

Om in de huidige krappe arbeidsmarkt personeelstekorten te voorkomen hebben bedrijven de optimale oplossing in handen met online platformen als Jobner. Voor de platformen is het op hun beurt dan ook essentieel om bedrijven te ondersteunen en wegwijs te maken in deze nieuwe manier van werken.

“Wij vinden het enorm belangrijk dat we naar onze gebruikers luisteren en het platform op een manier doorontwikkelen dat iedereen het potentieel van het platform optimaal kan benutten,” vertelt Peter Roelfsema, co-founder van Jobner. “Tevens vinden wij dat flexwerk goed geregeld moet zijn, voor zowel de werkenden als de opdrachtgevers. Dat gaf de doorslag om collectief verzekeringen via het platform te bieden. Een goede bescherming van alle werkenden, of het nu een freelancer met eigen KVK is of niet, op ons platform is iedereen welkom die zelfstandig wilt werken.”

Wil je meer weten over de verzekeringen of het werken als verloner? Check dan onze helpdesk voor meer informatie. Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Neem dan contact met ons op via [email protected] of bel naar 085 00 43 220. Je kunt ons ook appen op dit nummer.