Uitgelichte afbeelding voor de blog tekort aan personeel. Jonge man die bestellingen opneemt van drie gasten in een restaurant. Afbeelding is puur decoratief.

Ondernemers staan flink onder druk. Na weken hun deuren te hebben moeten sluiten, vonden eindelijk de eerste versoepelingen plaats. Winkels en horecazaken mochten weer open, maar kampen met grote personeelstekorten. Door de overheidsmaatregelen lieten namelijk tienduizenden werknemers zich omscholen en bedrijven struggelen om dit tekort aan personeel op te vangen.

Freelancers to the rescue!

Deze stijging biedt mogelijkheden voor bedrijven die kampen met personeelstekorten of bedrijven die het te “gewaagd” vinden om vast personeel aan te nemen. Om toch genoeg handjes in huis te hebben, kiezen ze voor het inhuren van flexibel personeel.

Werken als freelancer

Het werken als freelancer past goed bij de tijd van nu. Mensen hebben graag de regie in eigen handen als het aankomt op time management en work life balance. Als freelancer kunnen ze namelijk – tot op zekere hoogte – zelf bepalen waar en wanneer je werkt. Ook werk je vaak voor hogere uurtarieven dan wanneer je in loondienst bent, waardoor je onderaan de streep meer overhoudt.

Natuurlijk zijn er ook belangrijke verantwoordelijkheden waar freelancers rekening mee moeten houden. Allereerst, om te mogen freelancen moeten ze een btw-identificatienummer (btw-id) aanvragen. Dit kan eenvoudig via de Belastingdienst. Daarnaast moeten freelancers ieder kwartaal btw-aangifte doen (tenzij ze gebruik maken van de KOR) en één keer per jaar inkomstenbelasting betalen. Doen ze dit niet, dan is de kans groot dat ze problemen krijgen met de Belastingdienst.

Het voordeel van werken met freelancers

Naast het opvullen van openstaande shifts biedt het inhuren van freelancers vele mogelijkheden voor bedrijven. Het voornaamste voordeel is natuurlijk dat je niet aan contractuele of lange termijn verplichtingen verbonden bent. Freelancers werken op flexibele basis en als bedrijf kun je zelf bepalen waar en wanneer je iemand nodig hebt.

Freelancers zijn vaak experts in specifieke werkzaamheden. Je hoeft ze daarom niet in te werken. De freelancers kunnen zelfs nieuwe kennis overbrengen op jouw vaste crew of andere freelancers die rondlopen. Omdat ze voor diverse opdrachtgevers werken, zien ze vaak waar de knelpunten zitten. Met hun frisse blik kunnen ze helpen om jouw business te optimaliseren.

Het inhuren van freelancers heeft dus veel toegevoegde waarde voor jou als bedrijf. De freelancemarkt groeit hard, zowel aan de vraag- als aanbodkant. Het is bijna onmogelijk om niet mee te gaan in deze ontwikkeling. Werken met freelancers is nou eenmaal de toekomst.

Ook tekort aan personeel?

Onze Jobners to the rescue! Via Jobner kom je makkelijk en snel aan flexibel personeel om openstaande shifts op te vullen en tekort aan personeel op te vangen. Of het nu gaat om horeca personeel, eventmedewerkers, field marketers of logistiek personeel, bij Jobner vind je de juiste persoon voor de job.

Benieuwd hoe het werkt? Maak dan nu een account aan via de website of in de app, en ga direct aan de slag. Ervaar de voordelen van werken met freelancers en only pay as you go.

Vragen? Check onze helpdesk voor veelgestelde vragen of neem contact met ons op per mail of telefonisch via 085 00 43 220 of WhatsApp.

Manage like a boss. Work with Jobner.????