Jonge dame die een heftruck bestuurd ter visualisatie van de blog omtrent het belang van een heftruckcertificaat.

Het werken in de logistiek is in de afgelopen jaren enorm populair geworden. Het werk is super veelzijdig waardoor geen een dag hetzelfde is. Zo kun je bijvoorbeeld aan de slag als orderpicker, magazijnmedewerker, productiemedewerker of zelfs alle drie! Vooral als zzp’er in de logistiek ben je ruim inzetbaar wat van onschatbare waarde is voor potentiële opdrachtgevers. 

Echter, wat belangrijk is om te weten is dat steeds meer bedrijven in de logistiek een heftruckcertificaat vereisen. In deze blog vertellen we waarom dit zo is én wat de voordelen voor jou zijn om dit certificaat te halen.

Waarom is een heftruckcertificaat belangrijk?

Ondanks dat het niet wettelijk verplicht is, stelt de Arbowet dat iedereen die met een heftruck en/of reachtruck werkt een cursus dient te volgen. Vanwege veiligheidsredenen is het namelijk belangrijk om voldoende geïnformeerd en geïnstrueerd te zijn voordat je te werk gaat met dit soort machines. Zodoende dat ook steeds meer bedrijven vereisen dat zzp’ers en medewerkers in het bezit zijn van een heftruck- en/of reachtruckcertificaat.

Het verschil tussen een heftruck en reachtruck

Er zijn veel overeenkomsten tussen een heftruck en een reachtruck. Toch zijn het wel degelijk twee andere voertuigen. Zo zijn er verschillen in het besturen van de machines en is de zitpositie van de bestuurder anders. Ook heeft een heftruck aan de achterzijde een contragewicht en heeft een reachtruck een enkel wiel op de achteras. Meer weten over deze verschillen? Je leest het hier.

Aan de linkerkant staat een heftruck en aan de rechterkant een reachtruck om het verschil aan te duiden.

Jouw voordeel? Vergroot jouw kansen op de arbeidsmarkt

Logistieke banen zijn enorm gewild op het moment. Door in het bezit te zijn van een heftruck- en/of reachtruckcertificaat onderscheid jij je mogelijk van de concurrentie. Ook ben je binnen het bedrijf veel ruimer inzetbaar wat enorm waardevol is voor potentiële opdrachtgevers. Het is een investering, maar hiermee vergroot je wel direct jouw kansen op de arbeidsmarkt en zul je een streepje voor hebben op jouw “concullega” die het certificaat niet heeft.

Is een heftruckcertificaat verplicht bij Jobner?

Om je aan te melden bij Jobner is een heftruck- en/of reachtruckcertificaat niet verplicht. Echter, er zijn opdrachtgevers die dit wel vereisen voor specifieke jobs. Wil je heel graag voor deze opdrachtgever aan de slag? Investeer dan in jezelf en haal jouw certificaat. Zo niet, dan zijn er genoeg andere opdrachtgevers waar je aan de slag kunt zonder. Het is helemaal jouw keus!

Ben jij benieuwd hoe het is om te werken in de logistiek? En wil jij de diversiteit van de logistieke branche ervaren? Via Jobner kan het! Open nu de app én reageer op een of meerdere jobs van onze leukste opdrachtgevers.

Live like a boss. Work as a Jobner.