Banner voor de blog wat houdt factoring in. Afbeelding is puur decoratief.

Binnen 3 werkdagen je geld ontvangen, dat is factoring! Wie wil dat nou niet? Als je je shift gewerkt hebt, wil je natuurlijk zo snel mogelijk je welverdiende geld ontvangen. Dat is mogelijk middels factoring. In deze blog leggen we je uit wat dit precies is en hoe dit werkt.

Wat is factoring?

Factoring is eigenlijk een “speciale” financiering voor ondernemers. Het houdt in dat je als freelancer of verloner niet langer afhankelijk bent van de betalingstermijn van de opdrachtgever. De factoringmaatschappij zorgt voor een snelle uitbetaling van jouw factuur (binnen X werkdagen) en daarvoor wordt een X percentage van het factuurbedrag ingehouden als betaling. Jij hoeft verder niks te doen; de factoringmaatschappij zorgt voor de afhandeling met de opdrachtgever.

Waarom zou ik voor factoring kiezen?

Het antwoord is simpel: zodat je niet op de betaling van de opdrachtgever hoeft te wachten, wat anders kan oplopen tot 30 dagen (of langer). De factoringmaatschappij waar Jobner meewerkt is Finqle. Deze partij zorgt ervoor dat jouw verdiensten binnen 3 werkdagen op je rekening worden gestort. Je levert een klein percentage van je factuurbedrag in, maar daarvoor heb je wel direct het geld op je rekening om bijvoorbeeld leuke dingen te kunnen doen of verzekeringen te betalen.

Hoe kies ik bij Jobner voor factoring?

Werk je als freelancer? Dan krijg je op het moment dat je in de app jouw uren gaat indienen voor goedkeuring van de opdrachtgever de optie om voor factoring te kiezen. Klik op de button “Uitbetalen binnen 3 dagen”. Vervolgens krijg je een melding te zien waarin wordt aangegeven dat er 2,9% factoring fee wordt ingehouden over je verdiensten. Door te klikken op “Uren indienen” ga je akkoord met factoring. En voilà, binnen 3 werkdagen nadat jouw uren door de opdrachtgever zijn goedgekeurd, ontvang jij jouw geld.?

Voorbeeld: Stel, je hebt tijdens een shift €150,- verdiend. Je kiest voor factoring en draagt daarmee 2,9% aan Finqle af. Het bedrag dat je aan Finqle moet betalen is €4,35 en daarmee ben je verzekerd van de uitbetaling. Het bedrag dat je binnen 3 werkdagen op je rekening ontvangt is daarom €145,65.

Werk je als verloner? Dan kun je via jouw account op Verloning.nl aangeven dat je voor factoring kiest. Hiervoor betaal je een factoring fee van 1%.

Kies je niet voor factoring? Dan kies je voor het betalingstermijn van de opdrachtgever. Je betaalt dan niks, maar de betaling kan tot 30 dagen duren voordat het op je rekening staat. Je kunt dit achteraf ook niet aanpassen.

Time to cash!

Hopelijk is het in deze blog duidelijk geworden wat factoring inhoudt en wat het voordeel is om hier gebruik van te maken. Mocht je nog vragen hebben hierover, neem dan vooral contact met ons op via WhatsApp!

Geen vragen meer? Dan is het tijd om te gaan cashen! Open de app, claim de jobs die het beste bij jou passen en laat je binnen 3 werkdagen uitbetalen. Werk je nog niet via Jobner? Download dan hier de app, maak je profiel compleet en ga direct aan de slag!

Live like a boss. Work as a Jobner.?