Factoring, hoe werkt het en wat houdt het in?

Factoring is eigenlijk een “speciale” financiering voor freelancers. Het houdt in dat je als freelancer niet langer afhankelijk bent van de betalingstermijn van de opdrachtgever. Finqle, onze factoringmaatschappij zorgt voor een snelle uitbetaling van jouw factuur (binnen 3 werkdagen) en daarvoor wordt 2,9% van het factuurbedrag ingehouden als betaling. Jij hoeft verder niks te doen; Finqle als factoringmaatschappij zorgt voor de afhandeling met de opdrachtgever.

Hoe kies ik voor factoring?

Werk je als freelancer? Dan krijg je op het moment dat je in de app jouw uren gaat indienen voor goedkeuring van de opdrachtgever de optie om voor factoring te kiezen. Klik op de button “Uitbetalen binnen 3 dagen”. Vervolgens krijg je een melding te zien waarin wordt aangegeven dat er 2,9% factoring fee wordt ingehouden over je verdiensten. Door te klikken op “Uren indienen” ga je akkoord met factoring. En voilà, binnen 3 werkdagen nadat jouw uren door de opdrachtgever zijn goedgekeurd, ontvang jij jouw geld.💰

Voorbeeld: Stel, je hebt tijdens een shift €150,- verdiend. Je kiest voor factoring en draagt daarmee 2,9% aan Finqle af. Het bedrag dat je aan Finqle moet betalen is €4,35 en daarmee ben je verzekerd van de uitbetaling. Het bedrag dat je binnen 3 werkdagen op je rekening ontvangt is daarom €145,65.

Kies je niet voor factoring? Dan kies je voor het betalingstermijn van de opdrachtgever. Je betaalt dan niks, maar het kan tot 30 dagen duren voordat de betaling op je rekening staat. Je kunt dit achteraf ook niet aanpassen.

Hopelijk hebben we je zo voldoende geïnformeerd over wat factoring voor freelancers inhoudt en hoe het werkt. Mocht je nog vragen hebben, neem contact met ons op via WhatsApp, per mail of telefonisch via 085 00 43 220.

Voorbeeld facturen Jobner met en zonder factoring.
Voorbeeld facturen zonder factoring (links) en met factoring (rechts)