Wat is een annuleringstermijn en hoe werkt het?

Het annuleringstermijn geeft aan hoeveel tijd jij voor aanvang van je shift de job zonder “consequenties” mag annuleren. De opdrachtgever bepaalt dit termijn en het kan variëren tussen de 24 en 72 uur. Iedere job heeft een annuleringstermijn. Na het verstrijken van het annuleringstermijn kan zowel de opdrachtgevers als de Jobner niet meer annuleren zonder “gevolgen”. Het annuleringstermijn vind je bij de job onder het overzicht met openstaande shifts.

Screenshot van de app waar het annuleringstermijn vermeld is.

Annuleert de opdrachtgever buiten het annuleringstermijn, dan heb je als Jobner recht op 50% van de geplande verdiensten. Bijvoorbeeld, je stond ingepland op een shift van 6 uur. De opdrachtgever cancelt buiten het annuleringstermijn en is daarom verplicht 3 uur uit te betalen. Je kunt deze uren gewoon via de app indienen. Echter, er zijn natuurlijk enkele uitzonderingen. Als de opdrachtgever onverhoopt de deuren moet sluiten vanwege overheidsmaatregelen (lockdown) of levensbedreigende situaties (overval, brand, e.d.), dan heeft de Jobner geen recht op die 50%.

Wanneer jij als Jobner buiten het annuleringstermijn wilt annuleren, dan zul je zelf voor vervanging moeten zorgen. Hier vind je meer informatie over het regelen van vervanging. Let op! Doe dit altijd in overleg met de opdrachtgever. Je kunt de opdrachtgever bereiken via de chatfunctie in de app of probeer het desbetreffende bedrijf telefonisch te benaderen.

Neem je geen contact op met de opdrachtgever, regel je geen vervanging of komt de vervang(st)er niet opdagen? Dan riskeer je dat jouw profiel wordt geblokkeerd en je een boete van €100,- dient te betalen. De consequenties zijn afhankelijk van de opdrachtgever.

Meer informatie over het intrekken van een openstaande aanmelding of het annuleren van een shift vind je hier. Voor overige vragen, check de helpdesk of stuur ons een appje via 085 00 43 220.