Wat is het verschil tussen een rating en een review?

Een beoordeling bestaat uit twee onderdelen: een rating en een review. In dit artikel leggen we uit wat het verschil tussen een rating en een review is. Lees verder…

Rating

Een rating is gebaseerd op sterren op een schaal van 1 tot 5. Hierbij is 1 ster een negatieve beoordeling en 5 sterren een positieve beoordeling. Het geven van de rating is verplicht en hier word je om gevraagd na het indienen van jouw gewerkte uren. De rating vind je bovenin op het profiel van de opdrachtgever terug (zie afbeelding) en geeft aan hoe goed een opdrachtgever gemiddeld beoordeeld wordt.

 Screenshot van de app waarin de ranking van een opdrachtgever zichtbaar is ter ondersteuning van het artikel het verschil tussen review en rating.

Review

Een review is optioneel en bestaat uit een toelichting die dient als onderbouwing voor de rating (zie afbeelding). Je kunt dit net als op de foto heel kort houden, maar je kunt hier ook wat uitgebreider beschrijven hoe je het vond om bij de opdrachtgever te werken. Bijvoorbeeld: “Iedereen is heel vriendelijk en er hangt een goede sfeer op de werkvloer. Het was zeer leuk werk en het werk werd ook duidelijk uitgelegd.” De review vind je onderin op het profiel van de opdrachtgever terug.

Screenshot van de app waar reviews voor de opdrachtgever zichtbaar zijn ter ondersteuning van het artikel het verschil tussen review en rating.

Het geven van een review is dus eigenlijk heel belangrijk. Zo kun je andere freelancers en verloners laten weten hoe het is om bij een bepaalde opdrachtgever te werken. Denk hierbij aan meer informatie over collega’s, de werksfeer, werkdruk, maar ook de werkzaamheden. Grote kans dat je de volgende keer samen met een andere Jobner op de klus staat als jouw ervaring positief was! Of behoed anderen van opdrachtgevers die een werkwijze hebben die niet helemaal bij hen past. Ook mogelijk!

Hopelijk hebben we het verschil tussen een rating en review zo goed uitgelegd. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons weten! Je kunt ons bereiken via WhatsApp, per mail of telefonisch via 085 00 43 220.