Hoe kan ik aanspraak maken op de 50% vergoeding?

Net als dat er voor jou consequenties verbonden zitten aan het annuleren van een shift buiten het annuleringstermijn, zijn er voor opdrachtgevers ook consequenties aan verbonden. Indien opdrachtgevers buiten het annuleringstermijn jouw shift cancellen heb je recht op een vergoeding van 50% van de geplande verdiensten. Een voorbeeld: Je staat ingepland op een shift van 8 uur. Het annuleringstermijn is 24 uur. De avond voorafgaand aan de job wordt jouw shift door de opdrachtgever geannuleerd. Dit valt binnen de 24 uur en daarom heb je recht op een vergoeding van 4 uur. Je krijgt hiervan een melding in de app. Zet dus altijd jouw pushmeldingen aan om belangrijke berichten als deze niet te missen!

Let op: Indien de shift in onderling overleg wordt geannuleerd, heb je geen recht op de vergoeding tenzij anders afgesproken met de opdrachtgever. Ook als de opdrachtgever onverhoopt de deuren moet sluiten vanwege overheidsmaatregelen (lockdown) of levensbedreigende situaties (overval, brand, e.d.), heb je geen recht op de vergoeding.

Indien je wel recht hebt op de vergoeding, kun je contact met ons opnemen om de vergoeding te claimen. Wij verifiëren claims altijd eerst bij de opdrachtgever voordat er een factuur voor de vergoeding wordt aangemaakt. Maak daarom zelf ook altijd een screenshot van de melding in de app ter bewijslast.

Mocht je hier nog vragen over hebben, neem dan contact met ons op via WhatsApp of per mail. Ook zijn we tijdens kantooruren telefonisch bereikbaar op 085 00 43 220. Andere vragen? Check onze helpdesk!