Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen zijn. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering geldt wanneer je schade aanbrengt aan personen of eigendommen van anderen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je je in tegen de financiële gevolgen van schadeclaims van opdrachtgevers.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering geldt wanneer je schade aanbrengt aan het imago/merk van een opdrachtgever tijdens het uitvoeren van jouw werkzaamheden (bijv. verkeerd advies). Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voorkom je tot zekere hoogte dat jij opdraait voor de financiële gevolgen van schadeclaims.

Iedereen verzekerd met Alicia

Voorheen waren Jobners zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen. Maar omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed beschermd is, zijn we een samenwerking aangegaan met Alicia. Vanaf nu zijn alle werkenden via ons platform verzekerd tegen bedrijfsaansprakelijkheid. Dus wanneer je schade aanbrengt aan personen of eigendommen van anderen, maar ook aan de spullen waarmee je werkt. Opzicht wordt dat genoemd. Waarom? Indien je niet verzekerd bent zul je zelf op moeten draaien voor de financiële gevolgen van schadeclaims. En dat willen we natuurlijk niet!

Wil je een claim indienen? Klik dan hier. Let op! Je bent alleen verzekerd als je via het Jobner platform werkt. Niet voor klussen buiten Jobner om. Ook indien er alcohol, geweld of opzet in het spel zijn, ben je niet verzekerd.

Wil je jezelf ook verzekeren tegen beroepsaansprakelijkheid? Verloners kunnen dit aanvinken in hun verloning-account. Freelancers kunnen contact opnemen met Alicia voor de verdere mogelijkheden: jobner@aliciabenefits.com.

Mocht je nog vragen hebben over de aansprakelijkheidsverzekering of andere verzekeringen, check onze helpdesk, deze informatiepagina of neem contact met ons op. We zijn bereikbaar via WhatsApp en per mail.