Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering? Het is belangrijk om te weten dat er twee soorten aansprakelijkheidsverzekeringen zijn. Een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering en een beroepsaansprakelijkheidsverzekering. In dit artikel leggen we uit wat het verschil is.

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering geldt wanneer je schade aanbrengt aan personen of eigendommen van anderen. Met een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering dek je je in tegen de financiële gevolgen van schadeclaims van opdrachtgevers.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering
Deze verzekering geldt wanneer je schade aanbrengt aan het imago/merk van een opdrachtgever tijdens het uitvoeren van jouw werkzaamheden (bijv. verkeerd advies). Met een beroepsaansprakelijkheidsverzekering voorkom je tot zekere hoogte dat jij opdraait voor de financiële gevolgen van schadeclaims.

Als Jobner ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen. Het is niet verplicht, maar we raden je wel aan om hier goed over na te denken. Verloners kunnen beide verzekeringen via Verloning.nl afsluiten. Voor freelancers hebben we een samenwerking met NoRisk waardoor je met korting een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering kunt afsluiten. Klik hier voor meer informatie.

Wanneer je er toch voor kiest om geen aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten en je maakt schade bij een opdrachtgever, dan zal je zelf voor de kosten moeten opdraaien. Mocht je nog vragen hebben over verzekeringen, check onze helpdesk of neem contact met ons op. We zijn bereikbaar via WhatsApp en per mail.