Wat zijn de verschillen tussen Jobner en een uitzendbureau?

Jobner wordt vaak aangezien voor een uitzendbureau. We snappen dit wel, want beide voorzien in de vraag naar flexibel werk. Toch zijn er belangrijke verschillen tussen Jobner en een uitzendbureau. Deze verschillen lichten we toe in dit artikel.

Online platform vs. Uitzendbureau

Jobner is een online gig platform en werkt enkel met freelancers/zzp’ers, zelfstandigen dus. We noemen ze op het platform ook wel “Jobners”. De freelancers zijn niet in dienst bij Jobner, maar kunnen hier wel leuke opdrachten/jobs vinden. Het platform fungeert dus enkel als een soort marktplaats. Een uitzendbureau daarentegen werkt met uitzendkrachten, waarvan het uitzendbureau de werkgever is.

Vrijheid en flexibiliteit

In tegenstelling tot een uitzendbureau, heb je als Jobner veel vrijheid en flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoeveel je werkt. Ook kun je een tegenbod doen op het door de opdrachtgever vastgestelde uurtarief. Bij een uitzendbureau sta je onder contract, heb je een vast uurtarief en heb je vaak te maken met een vast aantal uren. Veel minder vrijheid en flexibiliteit dus.

Verzekeringen en sociale zekerheden

Tot slot, normaal gesproken ben je als freelancer zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen en sociale zekerheden zoals pensioen. Als freelancer dien je dit helemaal zelf te regelen met verzekeringspartijen. Uitzendkrachten daarentegen zijn in dienst bij het uitzendbureau en hebben daarbij, op basis van hun CAO, recht op bepaalde verzekeringen en vergoedingen. Echter, sinds 1 juli 2022 zijn alle werkenden via ons platform verzekerd tegen bedrijfsaansprakelijkheid, ongevallen en (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid. Dit is Jobner als online platform niet verplicht, maar omdat we het belangrijk vinden dat iedereen goed beschermd is bieden we deze extra “service”.

Wil je nog meer informatie over de verschillen tussen Jobner en een uitzendbureau, lees dan hier onze blog. Heb je vragen over Jobner of het werken via ons platform, lees dan verder in onze helpdesk of stuur ons een berichtje via WhatsApp, mail of bel ons via 085 00 43 220.