Wat zijn de verschillen tussen Jobner en een uitzendbureau?

Jobner wordt vaak aangezien voor een uitzendbureau. We snappen dit wel, want beide voorzien we in de vraag naar flexibel werk, maar toch zijn er belangrijke verschillen tussen Jobner en een uitzendbureau. Deze verschillen lichten we toe in dit artikel.

Online platform vs. Uitzendbureau

Jobner is een online gig platform en werkt enkel met freelancers/zzp’ers en verloners, zelfstandigen dus. We noemen ze op het platform ook wel “Jobners”. De freelancers en verloners zijn niet in dienst bij Jobner, maar kunnen hier wel leuke opdrachten/jobs vinden. Het platform fungeert dus enkel als een soort marktplaats. Een uitzendbureau daarentegen werkt met uitzendkrachten, waarvan het uitzendbureau de werkgever is.

Vrijheid en flexibiliteit

In tegenstelling tot een uitzendbureau, heb je als Jobner veel vrijheid en flexibiliteit. Je bepaalt zelf waar, wanneer en hoeveel je werkt en je kunt een tegenbod doen op het door de opdrachtgever vastgestelde uurtarief. Bij een uitzendbureau sta je onder contract, heb je een vast uurtarief en heb je vaak te maken met een vast aantal uren. Veel minder vrijheid en flexibiliteit dus.

Verzekeringen en sociale zekerheden

Tot slot, zowel als freelancer als verloner ben je zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen en sociale zekerheden zoals pensioen. Als freelancer dien je dit helemaal zelf te regelen met verzekeringspartijen. Als verloner biedt Verloning.nl de mogelijkheid om verzekeringen en sociale zekerheden af te sluiten bij hun aangesloten partners. Uitzendkrachten daarentegen zijn in dienst bij het uitzendbureau en hebben daarbij, op basis van hun CAO, recht op bepaalde verzekeringen en vergoedingen.

Wil je nog meer informatie over de verschillen tussen Jobner en een uitzendbureau, lees dan hier onze blog. Heb je vragen over Jobner of het werken via ons platform, lees dan verder in onze helpdesk of stuur ons een berichtje via WhatsApp, mail of bel ons via 085 00 43 220.