Wat is een Jobner?

Op onze hele website en in onze overige communicatie komt het woordje “Jobners” regelmatig naar voren. Wij gebruiken Jobner (of Jobners in het meervoud) namelijk als de verzamelnaam voor freelancers en verloners die via ons platform aan de slag gaan. In het kort is een Jobner dus een flexibele kracht die actief is als freelancer óf verloner via het Jobner platform. Best makkelijk hè?

Hieronder lichten we in het kort uit wat een freelancer en een verloner is en hoe zij van elkaar verschillen:

Freelancer

Een freelancer is eigenlijk gewoon het Engelse woord voor een zelfstandig ondernemer (zzp’er). Bij het freelancen komen enkele belangrijke verantwoordelijkheden kijken. Allereerst dienen freelancers in het bezit te zijn van een BTW-identificatienummer (ID). Ook dienen zij zelf hun administratie bij te houden en de bijbehorende belastingen te betalen. Zo moeten freelancers elk kwartaal omzetbelasting betalen en één keer in het jaar inkomstenbelasting betalen. Verder zijn freelancers zelf verantwoordelijk voor het afsluiten van verzekeringen en sociale zekerheden (o.a. sparen voor pensioen of vakantiegeld). Omdat freelancers niet voor een baas werken maar voor verschillende opdrachtgevers, zijn zij zelf verantwoordelijk voor het vinden van klussen. Jobner faciliteert hen in deze zoektocht en maakt het middels het platform makkelijker om leuke jobs te vinden bij diverse opdrachtgevers.

Verloner

Een verloner is redelijk gelijk aan een freelancer. Via ons platform kunnen verloners op flexibele basis op diverse klussen werken en zij zijn dus niet in dienst bij een baas/werkgever. Echter, verloners worden door een derde partij – in ons geval Verloning.nl – gefaciliteerd in het regelen van fiscale- en sociale zekerheden. Verloners hoeven hierdoor niet in het bezit te zijn van een BTW-ID en het betalen van verplichte belastingen wordt voor hen geregeld. Ook kunnen ze eenvoudig diverse verzekeringen of sociale zekerheden als pensioen en vakantiegeld afsluiten. Zo ervaren ze de vrijheid en flexibiliteit van het freelancen zonder de administratieve rondslomp eromheen.

Belangrijk! Voor jou als opdrachtgever maakt het eigenlijk geen verschil of je met verloners of freelancers werkt. Het enige wat er is veranderd is dat je nu in het profiel van een Jobner kunt zien of het een verloner of freelancer is. De rest van het proces is helemaal hetzelfde gebleven!

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel een goed beeld over wat een Jobner is. Heb je toch nog vragen? Neem dan contact met ons op via 085 00 43 220 of mail naar [email protected]. Manage like a boss. Work with Jobner.