Een IB47-formulier, wat houdt dit in?

In dit artikel leggen we uit wat de IB47-regeling inhoudt. Echter, op het Jobner platform maken we geen gebruik meer van deze regeling omdat hier voor onze opdrachtgevers enkele nadelen aan verbonden zitten.

De nadelen van IB-47

  • staan de werkenden niet geregistreerd bij de Belastingdienst
  • kunnen werkenden maar maximaal 3 keer per kalenderjaar voor je werken
  • is er extra administratie tijdens het doen van Belastingaangifte

Door onze samenwerking met Verloning.nl bieden we iedereen de mogelijkheid om de flexibiliteit en vrijheid van het freelancen te ontdekken zonder direct een eigen BTW-ID aan te hoeven vragen. De werkende kan er vervolgens voor kiezen om te blijven werken als verloner of om toch een eigen BTW-ID aan te vragen en freelancer te worden. 

De voordelen van Jobner

  • Verloners en freelancers mogen onbeperkt voor jou aan de slag
  • Verloners en freelancers staan ingeschreven bij de Belastingdienst
  • Er komt geen extra administratie bij kijken
  • Onze verloners en freelancers zijn voor iedere shift verzekerd tegen ongevallen, bedrijfsaansprakelijkheid en (tijdelijke) arbeidsongeschiktheid

Lees hier meer over onze samenwerking met Verloning.

Wat houdt de IB47-regeling in?

IB47 is een regeling van de Belastingdienst die gebruikt kan worden voor de uitbetalingen van gewerkte uren als iemand nog niet in het bezit is van een eigen BTW-ID. Een werkende mag maximaal drie keer per kalenderjaar gebruik maken van de IB47-regeling. Op de factuur worden personen die gebruik maken van de IB47-regeling apart vermeld. Als opdrachtgever ben je verplicht om aan de Belastingdienst door te geven wie er op de IB47-regeling heeft gewerkt. Dit is mogelijk via het ‘gegevensportaal uitbetaalde bedragen aan derden’. Gegevens kunnen door het jaar heen doorgegeven worden en uiterlijk vóór 1 februari na het jaar waarin de werkzaamheden hebben plaatsgevonden. De Belastingdienst gebruikt deze gegevens voor de aangifte inkomstenbelasting van degene die heeft gewerkt.

Mocht je nog vragen hebben over het werken met verloners of freelancers, neem gerust contact met ons op. We zijn telefonisch bereikbaar via 085 00 43 220, maar je kunt ons ook WhatsAppen of een mailtje sturen. Heb je vragen over de IB47-regeling? Neem contact op met de Belastingdienst.