Factoring, hoe werkt het en wat houdt het in?

Factoring is eigenlijk een “speciale” financiering voor verloners. Het houdt in dat je als verloners niet langer afhankelijk bent van de betalingstermijn van de opdrachtgever. Verloning, onze partner en tevens factoringmaatschappij voor verloners zorgt voor een snelle uitbetaling van jouw factuur (binnen 1 werkdag). Daarvoor wordt 1% van het factuurbedrag ingehouden als betaling. Jij hoeft verder niks te doen; Verloning als factoringmaatschappij zorgt voor de afhandeling met de opdrachtgever.

Hoe kies ik voor factoring?

Werk je als verloner? Dan kun je via jouw account op Verloning.nl aangeven dat je voor factoring kiest. Ga naar “afspraken” en scroll naar beneden tot je “Jouw facturen direct uitbetaald” tegenkomt. Klik op “Bekijken” en zet de toggle aan. Je kunt in de Jobner app zelf dus niet voor factoring kiezen! Zodra jouw uren goedgekeurd worden door de opdrachtgever, word jij door Verloning binnen 1 dag uitbetaald.? Snel hè! Let op, je betaalt hiervoor wel een fee van 1% over jouw totale factuurbedrag.

Voorbeeld: Stel, je hebt tijdens een shift €150,- verdiend. Je kiest voor factoring en draagt daarmee 1% aan Verloning af. Het bedrag dat je aan Verloning moet betalen is €1,50 en daarmee ben je verzekerd van de uitbetaling.

Kies je niet voor factoring? Dan kies je voor het betalingstermijn van de opdrachtgever. Je betaalt dan niks, maar het kan tot 30 dagen duren voordat de betaling op je rekening staat. Je kunt dit achteraf ook niet aanpassen.

Hopelijk hebben we je zo voldoende geïnformeerd over wat factoring voor verloners inhoudt en hoe het werkt. Mocht je nog vragen hebben, neem contact met ons op via WhatsApp, per mail of telefonisch via 085 00 43 220.