Wat zijn de verantwoordelijkheden van een verloner?

Ookal worden als verloner een hoop verantwoordelijkheden voor je uit handen genomen, er zijn toch nog enkele verantwoordelijkheden waar je rekening mee moet houden. In dit artikel zetten we de verantwoordelijkheden van een verloner op een rijtje. Ben je een freelancer? Dan vind je hier alle informatie omtrent de verantwoordelijkheden voor freelancers.

De verantwoordelijkheden van een verloner

  • Verzekeringen – Als verloner ben je niet standaard verzekerd voor (beroeps)aansprakelijkheid, rechtsbijstand en arbeidsongeschiktheid. Het is ook niet verplicht om jezelf te verzekeren, maar we raden je dit wel sterk aan. Het voordeel is dat je via Verloning.nl kunt aangeven welke verzekeringen je wilt afsluiten. Je hoeft dit dus niet, net als een freelancer, nog zelf met een verzekeringspartij te regelen. Lees hier welke verzekeringen je kunt afsluiten als verloner.
  • Pensioen – Als verloner bouw je ook niet automatisch pensioen op. Het is jouw eigen verantwoordelijkheid om te kiezen of je wel of niet voor jouw pensioen wilt sparen en ook hoeveel je apart wilt zetten voor jouw pensioen. Meer weten? Lees hier verder. 
  • Inkomstenaangifte – Ookal vult Verloning.nl jouw belastingaangifte in, is het wel belangrijk dat je deze zelf controleert en indient via de Belastingdienst.
  • Annuleringstermijn – Naast dat je zelf verantwoordelijk bent voor het vinden van jobs, ben je ook zelf verantwoordelijk om op tijd aan te geven dat je niet kunt komen werken. Via Jobner werken we met annuleringstermijnen tussen de 24 en 72 uur. Dit kan verschillen per job en per opdrachtgever. Hierover vind je hier meer informatie.

Dit zijn de belangrijkste verantwoordelijkheden van een verloner op een rijtje. Wil je meer weten? Check dan andere artikelen op onze helpdesk of neem contact met ons op via WhatsApp.