Wat houdt werken als verloner in?

Via Jobner kan je niet alleen als freelancer, maar ook als verloner aan de slag. Maar wat is een verloner en wat houdt het werken als verloner nou eigenlijk in? Dat bespreken we in dit artikel.

Een verloner is, kort door de bocht, een freelancer zonder bijkomende administratieve verplichtingen. Zo ben je zelf verantwoordelijk om werk te vinden, kun je voor meerdere opdrachtgevers (tegelijkertijd) werken en houd je dus zelf de volledige controle over jouw werkleven.

Echter, in tegenstelling tot een freelancer, huur je als verloner een externe partij in om jouw administratie te regelen. Je hoeft daarom geen KvK- of BTW-nummer aan te vragen en de externe partij zorgt ervoor dat alle verplichte belastingen op tijd betaald worden. Ook is er de mogelijkheid om via deze partij verzekeringen en sociale zekerheden (bijv. vakantiegeld, pensioen) af te sluiten. 

Als verloner ervaar je dus de vrijheid van het freelancen, van eigen baas zijn, maar geef je de administratie uit handen voor een klein percentage van jouw inkomsten. Heb jij dus geen zin in al die verplichtingen? Kies dan voor het werken als verloner. Let op! Je hebt wel verantwoordelijkheden als verloner. Daarover lees je hier meer.

Wil je toch liever aan de slag als freelancer en zelf verantwoordelijk zijn voor jouw administratie? Lees dan hier meer over wat je moet weten als freelancer. Indien je nog vragen hebt, stuur ons een berichtje via WhatsApp of mail. Direct aan de slag? Download dan hier gratis de app!