Uitgelichte foto/banner voor de blog hoe iemand de favoriet van opdrachtgevers kan worden.

Je hebt er vast wel van gehoord, die beruchte favorieten pool van opdrachtgevers. Favorieten krijgen als eerste een (push)melding van nieuwe jobs én worden mogelijk ook direct geaccepteerd als ze zich aanmelden op een job. Maar hoe word je nou de favoriet van opdrachtgevers? In deze blog geven we 6 tips. Succes!

Een goede eerste indruk

Om jouw kansen om geaccepteerd te worden voor een job te vergroten is een compleet profiel enorm belangrijk. Jouw profiel is namelijk de eerste (online) indruk die een opdrachtgever van jou krijgt. Zorg daarom voor een representatieve foto, vul jouw contactgegevens en werkervaring in en scoor goede reviews bij andere opdrachtgevers. Een goed begin is het halve werk.

Be prepared

Je bent geaccepteerd voor een job, awesome! Nu is het belangrijk om de jobomschrijving nogmaals goed door te lezen. Zijn er nog zaken onduidelijk? Vraag het direct aan de opdrachtgever via de chatfunctie. Opdrachtgevers vinden het namelijk fijn als je goed voorbereid bent. Een favoriet van opdrachtgevers stelt liever een vraag teveel dan dat hij/zij onvoorbereid aankomt op een job.

Voorbeeldvragen: Is er voldoende parkeergelegenheid in de buurt? Is de locatie makkelijk bereikbaar met het OV? 

Vertrek op tijd

Te laat komen op een job? Dat is een echte no-go! Zorg daarom dat je op tijd vertrekt en rekening houdt met het verkeer. Je kunt beter een half uur te vroeg zijn, dan 5 minuten te laat. Google Maps geeft vaak een goede indicatie van de drukte op de weg. Ga je met het openbaar vervoer? Houd dan de NS app goed in de gaten. 

Toon inzet en betrokkenheid

Hoe je presteert tijdens een job is natuurlijk het allerbelangrijkste om tot favoriet gekroond te worden. Een opdrachtgever wil graag zien dat je jouw uiterste best doet en echt onderdeel wordt van het team. Kom op tijd, stel vragen, werk goed door en leer jouw collega’s kennen. Maar kom ook met ideeën om processen/werkzaamheden te optimaliseren. Met jouw frisse blik kun je het bedrijf en jouw collega’s helpen om efficiënter te werk te gaan. 

Kortom, toon inzet en ben betrokken bij het bedrijf en je zult zien dat opdrachtgevers je vaker accepteren voor hun jobs. Én dat je natuurlijk wordt toegevoegd aan hun favorieten pool!

Communicatie is key

Niks is zo belangrijk als communicatie. Een opdrachtgever wil graag weten waar hij/zij aan toe is. Kun je helaas niet meer komen werken? Communiceer dit tijdig. Gaat er iets mis op de werkvloer? Ga het gesprek aan en leg de situatie uit. Iedereen maakt wel eens een foutje, dus don’t worry! Zolang je goed en duidelijk communiceert, zullen er geen problemen ontstaan met de opdrachtgever.

Ook heel belangrijk: vertel het ook als je een hele leuke shift hebt gewerkt. Voor opdrachtgevers is het ook fijn om te horen dat je het naar je zin hebt gehad en graag vaker voor hen wilt werken. Zo maak je alleen maar meer kans om de favoriet van opdrachtgevers te worden!

Last but not least, een goede review

Tuurlijk wil jij een goede review ontvangen van de opdrachtgever, maar andersom is dat net zo. Een opdrachtgever wil ook 5 sterren scoren en zo de leukste opdrachtgever van het platform worden. Laat dus altijd een goede review achter als je tevreden bent over de opdrachtgever. Geef naast de ranking ook een korte onderbouwing waarom je het zo leuk hebt gehad. Grote kans dat je dan ook een goede review terug ontvangt én wordt toegevoegd als favoriet!

Ben jij al een favoriet?

Volg deze stappen en je zult ongetwijfeld worden toegevoegd aan de favorieten pool van jouw favoriete opdrachtgevers! Zo krijg jij als eerste meldingen als de opdrachtgever nieuwe jobs live zet én word je mogelijk direct geaccepteerd wanneer je je aanmeldt voor een job. Tip: Zorg dat jouw push notificaties in de app aanstaan. Zo mis je nooit belangrijke meldingen als openstaande chatberichten, acceptaties voor jobs, e.d.

Ben je nog geen Jobner maar wil je wel regie over jouw eigen werkleven? Meld je dan nu gratis aan! Download de app hier en reageer binnen no-time op de leukste jobs. Mocht je nog vragen hebben, stuur ons dan een appje of bel ons via 024 720 00 70.

Live like a boss. Work as a Jobner.😎