Banner voor de blog waar letten freelancers op bij het kiezen van een job.

Het is zo ver! Je hebt een account aangemaakt en wilt jouw eerste job live zetten. Je hebt namelijk snel nog wat extra flexibel personeel nodig om de gaten in de planning op te vullen. Maar hoe zorg je ervoor dat een freelancer voor jouw job kiest? In deze blog vertellen we je de belangrijkste punten waar Jobners op letten bij het kiezen van een job. Lees en ontdek.

Op eerste blik

Uiteraard het eerste wat opvalt in de lijst met jobs is de functietitel en de daarbij behorende afbeelding. Daarmee laat je in een oogopslag zien wat de functie eigenlijk inhoudt. Spreek daarom tot de verbeelding. Bijvoorbeeld een foto waarop iemand aan het werk is of waarop zichtbaar is hoe de werkplek eruit ziet. Qua functietitel; originaliteit is leuk, maar zorg wel dat gelijk duidelijk is wat er wordt verwacht. Onze tip: Keep It Stupid Simple (KISS).

De jobomschrijving

Niet alleen de functietitel is belangrijk, maar ook de jobomschrijving. Hierin worden namelijk de werkzaamheden duidelijk toegelicht. Je kunt hierin ook eventuele andere vereisten benoemen. Denk hierbij aan de vereiste certificaten, de locatie waar een werkende zich moet melden voor aanvang van de shift. Houd de omschrijving kort en krachtig en maak gebruik van bulletpoints. Duidelijkheid is key zodat Jobners weten of deze job bij hen past én of ze aan de vereisten voldoen.

Het uurtarief

Waarschijnlijk had je niets anders verwacht, maar waar Jobners ook op letten is natuurlijk het uurtarief. Waarom? Aan het freelancen zitten ook kosten verbonden. Zo dienen freelancers hun eigen reiskosten te betalen (tenzij anders afgesproken). En ook zijn ze zelf verantwoordelijk voor het betalen van sociale- en verzekeringspremies (pensioen, vakantiegeld, reserveringen, etc.). 

De gemiddelde tarieven liggen momenteel rond de 18 à 20 euro per uur. Een verschil van één euro per uur kan al doen besluiten om toch voor die andere job te kiezen, dus don’t be ‘pennywise and poundfoolish’.

De kracht van reviews

Net als dat jij de Jobner kan beoordelen, kan de Jobner ook jou als opdrachtgever beoordelen. Voor de “voor jou nieuwe” freelancers kan het belangrijk zijn hoe jij als opdrachtgever scoort. Ga dus altijd voor die 5-sterren reviews! Hoe?

  • Reageer snel. Behandel aanmeldingen en ingediende uren binnen één werkdag
  • Zorg voor een warm ontvangst op de werkvloer
  • Stimuleer betrokkenheid met zowel het bedrijf als de collega’s
  • Communiceer open en duidelijk naar elkaar
  • Voeg Jobners toe aan jouw favorieten pool

Manage like a boss

Dus wil jij de allerleukste opdrachtgever op het Jobner platform worden en in no-time nieuwe aanmeldingen op jouw jobs ontvangen? Dan zijn er twee stappen heel belangrijk die samenvatten waar Jobners op letten bij het kiezen van een job. 

Stap 1 heeft betrekking op hoe jij jezelf als opdrachtgever op eerste blik presenteert in de app. Raffel het live zetten van een job dus niet af. Zorg juist voor een duidelijke functietitel met een inspirerende afbeelding en een pakkende jobomschrijving. 

Stap 2 is jezelf goed presenteren op de werkvloer en aanmeldingen of ingediende uren snel behandelen. Hierdoor ontvang je goede reviews en is er voor geïnteresseerde Jobners eigenlijk geen reden meer om niet voor jouw jobs te kiezen. De aanmeldingen zullen in no-time binnenstromen. Succes!

Ben je nog niet actief als opdrachtgever op het Jobner platform? Meld je dan hier gratis aan. (Let op! Je dient jouw account te verifiëren per mail. Geen mail ontvangen? Check je spambox.) Zet jobs live en vind snel en gemakkelijk flexibel personeel om jouw openstaande diensten in te vullen. Manage like a boss. Work with Jobner.