Banner voor de blog Waarom werken jongeren via Jobner?

Ons netwerk van aangesloten freelancers groeit! En hard ook. Iedere dag krijgen we tal van nieuwe aanmeldingen binnen van gemotiveerde mensen die op zoek zijn naar (extra) werk. Of specifiek willen gaan werken als freelancer via Jobner. Omdat we benieuwd zijn naar hoe ze bij Jobner terecht zijn gekomen, hebben we de freelancers in ons netwerk gevraagd waarom ze gebruik maken van Jobner en hoe ze ons platform beoordelen. In deze blog nemen we je mee in de bevindingen!

Waarom heb je de Jobner app gedownload?

41,3% van de mensen die zich heeft aangemeld bij Jobner is al freelancer en op zoek naar extra opdrachtgevers. Iets meer dan de helft (50,8%) van de nieuwe aanmeldingen is getriggerd door het ‘freelancen’ en wil graag aan de slag als freelancer. Ook zagen we een kleine groep (7,9%) die naast een vaste baan op zoek is naar extra inkomsten. Deze young professionals zijn nog geen freelancer, maar zijn wel bereid om parttime te gaan freelancen. Zij zien het freelancen als een ‘flexibele bijbaan’ op de momenten dat het hen het beste uitkomt.

Cirkeldiagram met daarin de uitkomsten van de vraag waarom freelancers de Jobner app downloaden.

We zien over het algemeen in Nederland een verschuiving ontstaan van het “werken in loondienst” naar het “werken als freelancer”. Volgens het CBS telde Nederland in op 1 januari 2021 1,1 miljoen zelfstandigen (ZZP’ers). Ruim 60.000 hiervan waren tussen de 15 en 25 jaar. Onder andere de corona crisis zorgde voor een versnelling van de groei van het aantal freelancers in Nederland.

Wat betekent dit voor jou als “werkgever”?

Freelancen zet de arbeidsmarkt op z’n kop en wordt steeds populairder. Het is dus voor bedrijven enorm interessant om met deze groep flexwerkers samen te werken. Zeker nu de arbeidsmarkt schaars is en het ontzettend moeilijk is om aan personeel te komen. Zelfs oproepkrachten zijn nergens te vinden.

Hoe komt dat? Die oproepkrachten die normaal op jouw vacatures reageren, gaan nu als freelancer aan de slag en werken via online platformen als Jobner. Daarom is het werken met freelancers een echte uitkomst. Waar je normaal een weekendhulp of parttimer inhuurt voor bepaalde werkzaamheden, huur je nu een freelancer in. Je wordt dan een ‘opdrachtgever’ in plaats van een werkgever.

Vaak is het werken met freelancers voor jou als bedrijf nog veel voordeliger ook. Daarover lees je hier meer.

Wat vinden freelancers van Jobner?

Uiteraard was dit onderzoek ook meteen de perfecte kans om te ontdekken wat freelancers van ons vinden. Meer dan 75% vindt het makkelijk om jobs te vinden die bij hen past en het gebruik van de app wordt gemiddeld met een 8.0 beoordeeld. Als jij als opdrachtgever dus leuke jobs openzet, heb je grote kans dat je binnen no-time reactie hebt.

95% van de freelancers zou ons aanbevelen aan anderen. Dat is nog eens een mooie score hè! Ons doel is dan ook om nog meer toffe features toe te voegen aan de app en het dashboard om zowel freelancers als opdrachtgevers een ultieme gebruikerservaring te bieden. We zijn momenteel al met nieuwe ontwikkelingen bezig dus stay posted.

Wil jij ook ervaren wat de voordelen zijn van het werken met freelancers? Meld je aan via onze website of neem contact met ons op voor meer informatie: 024 720 00 70. Ben je een freelancer en wil je leuke jobs scoren en werken via Jobner? Download onze app hier.