Banner voor de blog zo creëer je een aantrekkelijke werkomgeving.

Wist je dat je als opdrachtgever ook beoordelingen ontvangt op het Jobner platform? Na een shift kunnen freelancers een review achterlaten in de app. Deze review is belangrijk voor hun mede-Jobners om te beslissen of ze (in de toekomst) ook voor jou willen werken. Dus hoe zorg je er als opdrachtgever voor dat je een goede beoordeling scoort? Door een aantrekkelijke werkomgeving te creëren natuurlijk!

In deze blog geven we je 5 tips hoe je een aantrekkelijke werkomgeving kunt creëren. Lees verder…

Het belang van een aantrekkelijke werkomgeving

Het overgrote deel van je leven ben je te vinden op het werk. Een prettige werkomgeving is daarom voor velen erg belangrijk. Als zij het naar hun zin hebben op een job, dan zul je zien dat ze vaker bij dezelfde opdrachtgever willen werken. Dit is voor opdrachtgevers natuurlijk super fijn. Zo bouwen ze een eigen flexpool op met flexibele krachten die weten wat ze moeten doen. 

Maar hoe creëer je als opdrachtgever een aantrekkelijke werkomgeving?

1. Een warm welkom

Dit warm welkom begint vanaf het moment dat de Jobner geaccepteerd wordt voor de job. Zorg ervoor dat je als opdrachtgever altijd even contact opneemt via de chat of, bij voorkeur, telefonisch. In dit gesprek kun je afstemmen wat er van beide partijen verwacht wordt wat betreft de werktijden en werkzaamheden. Hiermee voorkom je misverstanden.

Vervolgens is het belangrijk dat je de Jobner goed ontvangt op de werkvloer. Doe dit zelf of stel een van de vaste werknemers aan om deze taak op zich te nemen. Als een freelancer voor de eerste keer bij een bedrijf binnenkomt, dan is alles natuurlijk nog nieuw en wellicht een beetje spannend. Stel hem of haar daarom aan iedereen voor en geef een (korte) rondleiding door het bedrijf. Neem de tijd om de werkzaamheden uit te leggen zodat de Jobner daarna direct aan de slag kan. Een goed begin is het halve werk.

2. Stimuleer samenwerken

Jobners werken voor meerdere opdrachtgevers. De eerste dag bij een nieuwe opdrachtgever kan daarom vaak even zoeken en ontdekken zijn. Het is dan fijn om gekoppeld te worden aan een “buddy” die vast of al langer bij het bedrijf werkt. Zo hebben de Jobners altijd iemand om op terug te vallen. Plus, samenwerken is natuurlijk een stuk leuker dan alleen werken.

Ook komt het wel eens voor dat Jobners graag samen op een job willen werken. Bied als opdrachtgever deze mogelijkheid door meerdere posities voor dezelfde shift open te zetten. Dit maakt de werkomgeving ook gelijk een stuk aantrekkelijker om in te werken.

3. Geef complimentjes

Persoonlijke en professionele groei staan hoog in het vaandel wanneer je een aantrekkelijke werkomgeving wilt creëren. Doet de Jobner iets niet helemaal naar wens? Probeer hem of haar dan opbouwende feedback te geven en laat zien hoe je het anders kan doen. Ook Jobners weten niet alles en vinden het fijn om nieuwe dingen te leren om zich verder door te ontwikkelen. 

Zie je dat de Jobner goed werk levert? Complimenteer hem of haar dan. Hierdoor voelen de Jobners zich gewaardeerd en zullen ze de volgende keer sneller voor jou kiezen.

4. Sta open voor feedback

Als je nieuw in een bedrijf komt, dan heb je nog een frisse blik op de gang van zaken. Dit geldt dus ook voor freelancers. Zorg daarom dat je openstaat voor hun feedback. Vraag na wat hen opvalt, ook ten opzichte van andere opdrachtgevers voor wie zij werken, en wat ze zouden veranderen? Jobners krijgen zo het gevoel dat ze van toegevoegde waarde zijn voor het bedrijf wat een prettige werkomgeving creëert.

5. Evalueer & houd contact

Een goede afsluiting van de eerste shift is heel erg belangrijk. Neem daarom aan het eind van de shift de Jobner even apart om te vragen hoe ze de job ervaren hebben. Hun feedback is belangrijk, zeker als je vaker met freelancers werkt, om beide met een goede ervaring naar huis te gaan en een aantrekkelijke werkomgeving te creëren. 

Ben je tevreden over de geleverde diensten van de Jobner? Vraag dan gelijk of ze vaker voor je willen komen werken. Pak jullie agenda’s erbij en plan vast door. Voeg ze ook toe aan je favorieten pool. Zo krijgen ze direct een melding wanneer jij nieuwe shifts openzet in de app. Ook via de chatfunctie in de app kun je vragen of de Jobner weer een keer voor je wilt komen werken.

Scoor 5 sterren met een aantrekkelijke werkomgeving

Het belangrijkste is dat je een freelancer behandelt als een volwaardig werknemer. Door een aantrekkelijke werkomgeving te creëren zorg je ervoor dat ze vaker terugkomen. Zo bouw je een eigen pool op met flexibele krachten op wie je kunt bouwen.

Dus, wil jij goed scoren bij de Jobners? Volg dan deze 5 tips en grote kans dat je beloond wordt met 5 sterren. Succes!

Ook opdrachtgever worden via Jobner? Meld je gratis aan via deze link. Voor meer informatie, neem contact met ons op via 024 720 00 70. Ben je een freelancer en wil je aan de slag via Jobner? Download dan hier de app.